Russian Stout

Gestart door Kokkebil, 08-09-2023 11:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kokkebil

De "bierkelder" begint langzamerhand steeds leger te worden dus tijd voor een nieuw brouwsel.
Ik heb een Russian Imperial Stout in de planning.
Ik wil er een " twist" aan brengen, doormiddel van wat "extra's (kruiden o.i.d)
Iemand suggestie/ervaring hiermee??

joenedu

Ik heb er laatst eentje gebrouwen met kameraden die er wel een tonka boon in wilden hebben. Heb uiteindelijk twee tonkabonen een tweetal weken geweekt in whisky en die na de hoofdvergisting toegevoegd aan 20 liter. Is erg lekker geworden maar denk dat hij nog wel even mag liggen. Is nog erg scherp, branderig nu.

Fractus

Ik heb wel eens een porter gebrouwen met kokosschaafsel, dat was wel een leuke twist. Ook leuk in een RIS: sinaasappelschil, voor wie van de combinatie sinaasappel en chocola houdt.

PDGRRR

Bij zogeheten Mexicake Stouts kom je nogal eens chili, kaneel en cacao tegen op de ingrediëntenlijst. Echter vond ik bij bijna alle Mexicakes die ik geprobeerd de kruiden te aanwezig. Maar onder andere To Øl maakt een lekkere stout met chili: Liquid Confidence. Dat is gelijk één van mijn lievelingsbieren omdat de peper niet gelijk op je tong brandt, maar meer je lippen prikkelt en je tong tintelt. Naar mijn smaak precies goed en dan ook nog eens in combinatie met het zoete van de mout en de booze van de rum BA.

Een korte zoektocht op Google leverde mij helaas geen recept voor je op, maar ik lees een paar keer dat die Liquid Confidence geen chili stout is, maar een "stout brewed with chilies". Ik denk dat dat betekent dat de pepers meegemaischt of meegekookt zijn en dus niet pas in het gistvat zijn toegevoegd zoals bij koudhoppen.

http://www.homebrewing.com/articles/chile-beer/
https://grainfather.com/adding-peppers-to-beer/

Misschien is het toevoegen van gember of sinaasappelschil ook iets wat mooi kan uitpakken in een stout.

Kokkebil

Citaat van: PDGRRR op 08-09-2023  12:14 uBij zogeheten Mexicake Stouts kom je nogal eens chili, kaneel en cacao tegen op de ingrediëntenlijst. Echter vond ik bij bijna alle Mexicakes die ik geprobeerd de kruiden te aanwezig. Maar onder andere To Øl maakt een lekkere stout met chili: Liquid Confidence. Dat is gelijk één van mijn lievelingsbieren omdat de peper niet gelijk op je tong brandt, maar meer je lippen prikkelt en je tong tintelt. Naar mijn smaak precies goed en dan ook nog eens in combinatie met het zoete van de mout en de booze van de rum BA.

Een korte zoektocht op Google leverde mij helaas geen recept voor je op, maar ik lees een paar keer dat die Liquid Confidence geen chili stout is, maar een "stout brewed with chilies". Ik denk dat dat betekent dat de pepers meegemaischt of meegekookt zijn en dus niet pas in het gistvat zijn toegevoegd zoals bij koudhoppen.

http://www.homebrewing.com/articles/chile-beer/
https://grainfather.com/adding-peppers-to-beer/

Misschien is het toevoegen van gember of sinaasappelschil ook iets wat mooi kan uitpakken in een stout.

ik zat ook aan sinaasappelschil te denken. Kardemompeulen??

PDGRRR

Citaat van: Kokkebil op 08-09-2023  13:54 uKardemompeulen??

Geen ervaring mee, maar Van Moll heeft een bier dat hiermee "gekoudkruidt" is.

https://www.hopsandhopes.nl/bieren/into-the-night-van-moll-vocation-brewery

Kapau

Heel iets anders dan je gewend bent, maar ik heb een hele aparte (maar wel lekkere!) stout gemaakt met Sorachi ace in de 20 min gift en whirlpool.

Een andere mogelijkheid die al een tijdje op m'n lijstje staat is een stout met chipotles (gerookte chilis).

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.