Nagisten - lageren

Gestart door Jacques, 18-07-2023 22:26 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Veel hobbybrouwers worstelen met de vraag of ze tijdens de vergisting moeten overhevelen of niet, hoe je gist kunt aftappen dan wel wanneer ze kunnen bottelen.
Deze vragen en meer worden beantwoord in het artikel Nagisten - lageren.

Het gaat hier om een artikel dat eerst opgenomen was in de inmiddels opgeheven wiki. Het artikel is deels herschreven en geactualiseerd.

Opmerkingen, aanvullingen of verbeteringen kun je in topic kwijt.

hb-lot

In de laatste zin van het stuk over lagering staat "bottelsuiker", waar je waarschijnlijk bottelgist bedoelt.

Jacques

Citaat van: hb-lot op 18-07-2023  22:47 uIn de laatste zin van het stuk over lagering staat "bottelsuiker", waar je waarschijnlijk bottelgist bedoelt.

Goed opgemerkt. Ik heb de zin aangepast.

Arthur B

Zeer compleet verhaal! Dank.

Ik heb ook een paar details gespot...

CiteerAls je een bier onder druk vergisting en met...

Echter als je de hoofdgisting uitvoer in een...

...smaakafwijkingen te voorkomen dien zuurstofopname...

Zodra de heftige hoofdgisting afgelopen [is] begint...

Acetaldehyde heeft een smaak die aan groene appeltje doet denken.

Indien die het geval is...

Daarnaast ontstaat er de kans dat er[?] kaaminfectie zich nestelt in het bier.

Een gistachtige, bouillonachtige en zwavelachtige smaken...

Voorzie de mandfles van een silicone stop...

Hoe steiler de conus des [te] beter dat de gist onderin zich verzameld...

Zet de kraan kort heel open.

Nadeel is dat de hergisting op de fles moeizamer opgang kan komen...

Jacques

Citaat van: Arthur B op 19-07-2023  09:30 uIk heb ook een paar details gespot...

Jij bedankt voor de correcties. Ik heb ze doorgevoerd.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.