Vraagje over maischschema

Gestart door Stekel, 19-05-2023 14:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Stekel

Hoi,
ben met een recept bezig en wil dit invoeren in Brewfather.
In de pdf met het recept staat dit:

1e    temperatuur 52 graden      staptijd 15 minuten     rusttijd 10 minuten
2e    temperatuur 62 graden      staptijd 15 minuten     rusttijd 35 minuten
3e    temperatuur 72 graden      staptijd 10 minuten     rusttijd 40 minuten
4e    temperatuur 78 graden      staptijd 5 minuten      rusttijd 5 minuten

Wat wordt er met staptijd en rusttijd bedoeld?

Jacques

Staptijd: de tijd om van de ene temperatuur naar de andere temperatuur te gaan.
Rusttijd: de tijd dat je maischtemperatuur aanhoudt.

Overigens kun je bijna altijd de 52°C stap overslaan.
En is het verstandig om geen maischstap te doen bij 62 maar bij 65°C omdat de verstijfelingstemperatuur van mout door de hete zomers van de afgelopen jaren hoger is.

Stekel

Mijn dank is weer groot.  smile

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.