Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Zalmkleurig schuim  (gelezen 1622 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Zalmkleurig schuim
« Gepost op: 20-07-2006 12:26 u »
Hallo iedereen,

Gisteren een giststarter gemaakt, 24 uur continu belucht, met fermaid en servomyces.
Na 24 uur was het schuim op het wort zalm kleurig  :weetniet: :weetniet:
De smaak is goed, maar toch vind ik het vreemd, wat kan dit zijn. De pH van het wort is 4.6.
De gist is van Rochefort en van White Labs.

Gr BuBs


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline stoker

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 151
  • Land: 00
Re: Zalmkleurig schuim
« Reactie #1 Gepost op: 20-07-2006 21:07 u »
is je geheim ingrediŽnt zalm?  :idea:
anders weet ik het niet direct  :)

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Zalmkleurig schuim
« Reactie #2 Gepost op: 21-07-2006 07:06 u »

Ik vrees toch dat je een rode wilde gist of schimmel in je starter heb Bubs.
Aangezogen door de beluchter in deze hitte.
Wat zou het anders moeten zijn.
Ik heb ook wel eens gelezen dat witte gisten kunnen muteren en dan rode pigment aan kunnen maken.
Maar dan weer de vraag: waarom doen ze dat.
Naar mijn inziens is de starter gewoon niet kosjer.

 :degroeten:

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Zalmkleurig schuim
« Reactie #3 Gepost op: 21-07-2006 08:36 u »
Zou het ook een vervuiling van je fles ofzoiets kunnen zijn?

Tags: