Problemen met elektrische brouwketel

Gestart door Moonwalkers, 03-05-2023 21:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Moonwalkers

Hallo Medebrouwers,

Vorige week hebben hebben we voor de eerste keer gebrouwen dit jaar, althans dat was de bedoeling.

De voorbereiding liep allemaal op rolletjes. De mouten geschroot en de ketel (Klarstein xxxl) loopt mooi richting de eerste maisch temperatuur. Dit ging prima totdat de ketel uit het niets uitvalt. De spanning valt compleet weg. Vreemd dachten we.  De ketel weer ingeschakeld en het maishprogramma weer opnieuw geprogrammeerd en het opwarmen weer hervat. Enkele minuten later valt de ketel weer uit. Spanning van een andere groep gehaald maar hetzelfde probleem.

Dit hebben we enkele malen herhaald. Met de circulatie pomp aan en met pomp uit, maar de ketel blijft uitvallen. De oorzaak kan dus niet aan de pomp liggen. Helaas hebben we daarom noodgedwongen onze brouwdag moeten beeindigen, zwaar balen dus!

Een paar dagen later heb ik de ketel opengedraaid voor technische inspectie. Ik heb in het elektrisch gedeelte geen los contact of iets dergelijks kunnen ontdekken.

Herkend iemand van jullie het beschreven probleem? Of heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Mvg,

Moonwalker Bier

Jacques

Lijkt veel op een probleem met een andere brouwketel waarover recent gediscussieerd is op dit forum. Zie https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=45908.html

Moonwalkers

Citaat van: Jacques op 03-05-2023  22:04 uLijkt veel op een probleem met een andere brouwketel waarover recent gediscussieerd is op dit forum. Zie https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=45908.html

Bedankt voor de snelle reactie! Dit geeft al een goede richting, we gaan ermee aan de slag.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.