Nieuws van Lallemand Droog Pitchen geniet de voorkeur

Gestart door Hai, 06-04-2023 10:19 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hai

Rehydrate or dry pitch?



Recent R&D has shown that there is no significant difference in fermentation performance between dry pitched and rehydrated yeast. 



Dry pitching is the preferred method of inoculating wort. This method is simpler than rehydration and will give more consistent fermentation performance, also reducing the risk of contamination. 


Rehydration of yeast prior to pitching should be used only when equipment does not easily facilitate dry pitching, for bottle conditioning and some fermentations other than beer.

Watch our Pitching Best Practice video to learn more:

Jacques

Mooi om te zien dat ook de gistfabrikanten ontdekken dat hydrateren niet nodig is en zelfs averechts kan werken.
Het is een bevestiging van iets wat we hier op het forum al lang weten.

Jacques

In het filmpje wordt geadviseerd niet te hydrateren. Het geeft ook aanwijzingen wat je moet doen als je wel hydrateert. Het laat zien dat hydrateren vrij nauw komt en dat er meer bij komt kijken dan alleen gedroogde gist met wat water vermengen. Temperatuur en hoeveelheid water zijn heel belangrijk heb ik gemerkt bij de tests die ik in het verleden uitgevoerd heb. Als je die niet goed hebt dan verloopt de vergisting minder optimaal.
Doe je het hydrateren helemaal zoals het hoort dan is het resultaat hetzelfde als bij het gelijkmatig strooien van de gist over je wort...

Al een paar jaar geleden gaf Fermentis aan dat hydrateren van gedroogde gist niet nodig is. Lallemand is nu tot dezelfde conclusie gekomen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.