Hallo mede-brouwers!
Na al geruime tijd te hebben rondgesurft, vind ik het toch netter me even aan jullie voor te stellen.
Ik ben „Fox“ en woon alweer bijna 4 jaar in Zwitserland, ben 46 jaar en werk als Financieel Manager voor een internationale groep. Ik brouw nu (weer) sinds een jaar of 2 en brouw 17-20 liter per keer. Ooit in Nederland begonnen met extractblikken maar gestopt toen ik na een verhuizing geen plaats meer had. Nu heb ik de waskeuken van mijn vrouw geannexeerd en omgetoverd in een mini-brouwerij. De wasmachine wordt slechts „gedoogd“ en is tijdens het brouwen uiteraard niet in gebruik!
Het brouwen zelf doe ik met een „Braueule“ van Brumas en dat werkt uitstekend. Omdat ik als herintreder toch in appatuur moest investeren, heb ik maar gelijk iets moois gekocht. Ja, het kan wel goedkoper met aparte pannen en branders maar toen ik dit apparaat een keer op een demonstratie zag was ik verkocht. Onder “apparatuur” wil ik wel eens mijn ervaringen noteren, zodat de werking voor julllie duidelijk wordt.
Meestal brouw ik naar recept van mijn thuisbrouwleverancier die een reuze assortiment ingredienten en materiaal kan leveren.
Ben ook lid van de Swiss Homebrewing Society (SHS) en kon laatst mijn eerste succesje boeken door als 5e te eindigen in de kategorie pilsner, speciaal, lager en export met een ondergistend Oktoberfestbier (Maerzen).
Kwam op jullie site omdat ik weten wilde of je Beertender en Perfectdraft vaatjes zelf weer kan vullen. Nog niet geprobeerd maar ben net terug uit NL met een vaatje Wieckse Witte (hier kun je alleen Heineken kopen, enne, nou ja dat hoef ik hier niet uit te leggen) en als dat leeg is, dan gaat daar eigenbrouw in.
Tappen doe ik met de Wunderbar Cooler (komt overigens uit Enschede) want ik las hier dat vullen via de adapter kinderspel was. Zal mijn ervaringen dan ook bij dit topic toevoegen.
Dat is het wel zo’n beetje, wacht verder de reacties wel af. Ben niet continu on-line of soms een paar dagen op reis, dus een antwoord komt niet altijd per omgaande. Cheers!
