11 februari 2023 - Gezamenlijke brouwdag De Roerstok Tilburg

Gestart door Jacques, 12-02-2023 17:05 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Gisteren een leuke gezamenlijke brouwdag gehad van De Roerstok. Het was nog niet zo lang geleden dat we de vorige gehad hadden (november 2022). Ook deze keer was de verzorging prima geregeld. De brouwers en bezoekers werden In de watten gelegd. De uiensoep was heerlijk, maar bereid het bier in plaats van wijn zou hem nog lekkerder hebben gemaakt. We zijn per slot van rekening bierbrouwers.
Er ging deze keer het een en het ander mis. Bij een paar brouwers was het beslag veel te dik voor een alles-in-een pan. (Een mooi voorbeeld dat je recepten moet aanpassen aan de apparatuur die je gebruikt). Het gevolg was dat de maisch stevig aan brandde en ook dat de thermische beveiliging de ketel uitschakelde waardoor alle instellingen verloren gingen. Een zwarte bodem, boenen, balen en veel improviseren waren het gevolg.
Een deksel op je Grainfather laten zitten tijdens het koken leverde een bijzondere foto op. Dat was ook het geval bij een siliconenslang waarbij per ongeluk een verkeerde Gardena koppeling was geplaatst (een stopkoppeling in plaats van een gewone koppeling).
Zulke dingen gebeuren als je in een andere omgeving aan het brouwen bent en zo nu een dan een praatje maakt.
Eén van de leden heeft nog niet zo lang een BrewZilla (een kloon van Grainfather G70). Hij plakte de gaten aan de bovenkant van de moutkorf af met tape om op die manier net wat meer in de ketel te krijgen. Thuis haalt hij de korf omhoog met een takel. In de hal waarin gebrouwen werd, had hij die niet. Hij haalde de korf omhoog en zette die op de nokken. Het wort spoot uit de gaatjes aan de zijkant van de korf. Om dit tegen te gaan had hij meer tape nodig...
Op een gezamenlijke brouwdag zie de apparatuur en werkwijzen van anderen. Het levert heel wat leermomentjes op.

PXL_20230211_081403360.jpg
PXL_20230211_082730632.jpg
PXL_20230211_083346361.jpg
PXL_20230211_090555398.MP.jpg


Jacques


Jacques


Jacques


Jacques


broeder

Mooie foto's van een zo te zien gezellige brouwclub. Donders... er waren wel wat pechvogels. 
Tja een foutje komt gauw om de hoek kijken, dan snel een oplossing creëren en weer vort met de geit (lees: bier).
groet, broeder Willem

ExPeteriment

Dank voor het delen Jacques, mooie rapportage! Ik kan me helemaal inleven dat thuis ingesleten routines, ergens anders een behoorlijk andere uitwerking kunnen hebben.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.