Alcoholsmaak imiteren

Gestart door Simonius, 06-12-2022 11:23 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Simonius

Om gezondheidsredenen wil ik graag wel de smaak van alcohol proeven, maar zonder dat het promillage stijgt. Kortom, is het mogelijk om de alcoholsmaak te laten toenemen zonder een stijging van het alcoholpromillage?

hansHalberstadt

Citaat van: Simonius op 06-12-2022  11:23 uIs het mogelijk om de alcoholsmaak te laten toenemen zonder een stijging van het alcoholpromillage?
Eerst proeven en daarna uitspuigen?

Hai

Citaat van: hansHalberstadt op 06-12-2022  11:25 uEerst proeven en daarna uitspuigen?
Alcohol wordt ook al in de mond opgenomen in het bloed, natuurlijk wel minder als doorslikken.

PP

Maak gebruik van het placebo-effect

Kun je dronken worden zonder een druppel alcohol te drinken? Volgens de proef die bierbrouwerij Bavaria deed wel. Het biermerk nodigde 90 mensen uit om lekker te komen feesten en natuurlijk te drinken tijdens de finale van een EK. Het gele goud vloeide rijkelijk, de alcoholvrije versie voor de duidelijkheid. Iets wat de feestvierders niet wisten. Zij dachten bier mét alcohol te drinken. Ondanks dit nuchtere feestje waren er, na het innemen van flink wat glazen, lallende en strompelende jongens en meisjes te zien. Dit noemen ze ook wel het placebo-effect. Bron: raarmaarwaar.nl.

Hoe werkt een placebo-effect?
Bij een placebo-effect versterkt een positieve verwachting (yay, feestje, yes we gaan lekker drinken) de werking van in dit geval het bier/de alcohol. Omdat de feestvierders dáchten dat ze alcohol dronken, ervaarden ze ook de 'plezierige' effecten ervan. Kortom: het zit gewoon hartstikke tussen de oren. Bron: benuapotheek.nl.

hansHalberstadt

Maar even zonder gekheid. Ik denk dat de simonius op zoek is naar een stof met de smaak van alcohol, maar niet het effect ervan. Ik vrees als je die stof vindt dat je dan heel snel patent moet aanvragen.

Jacques

Er zijn alcoholvrije aperitieven die sterk de indruk van alcohol geven zonder dat ze het bevatten. Crodino is daar een mooi voorbeeld van.
Er zijn essences te koop bij onze leveranciers die gebruikt worden om alcohol een smaak te geven van bekende dranken. Gebruik daarvan kan een associatie geven met alcohol, wat dus ook gebeurt bij Crodino.


Dirtbag


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.