Maischtemperatuur naar 73 gegaan

Gestart door leo18, 20-11-2022 21:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

leo18

Allen,

Een week geleden wilde ik een eenstaps maischschema gebruiken bij zo'n 69°C. Echter, door teveel praten en te weinig mijn temperatuur in 't oog te houden kwam ik er even later achter dat mijn brouwketel na een kwartiertje op ongeveer 72 à 73°C gekomen was. Snel koelen door wat koud water toevoegen heb ik hem op 69° gekregen en daar bleef hij bijna een uur lang vrij stabiel. Vergisting lijkt zoals anders te verlopen. Maar wat zou van deze fout het resultaat of de gevolgen kunnen zijn?

Alvast bedankt!

Kapau

Mogelijk iets meer onvergistbare suikers in het bier, iets minder alcohol, iets zoeter.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.