Oud bier

Gestart door Jukkie, 10-11-2022 09:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jukkie

Hi!

Al even geleden dat ik een bijdrage geleverd heb aan het forum.
Reden: al anderhalf jaar niet gebrouwen  :-[   Geen tijd, andere hobby's en meer van die smoesjes   ;)
Later deze maand ga ik weer beginnen.
Ik vraag me af wat ik met mijn grondstoffen aan moet die ik nog heb:
  • Mout: Is dus anderhalf jaar of ouder. Wel altijd keurig in afgesloten emmers met deksel gezeten. Nog te gebruiken? Zit er nog verschil in donkere en lichte mouten?
  • Hop. Anderhalf jaar of ouder. Zowel 'normale' Europese hopsoorten als Amerikaanse IPA hop.
    Wel al die tijd gevacumeerd in de vriezer bewaard. Nog bruikbaar, met een eventuele extra dosering ivm verval van de bitterheid?
  • Gist heb ik nog liggen, 2 zakjes T58, met datum 9-2023. Altijd in de koelkast bewaard. Nog te gebruiken in de gebruikelijke dosering? Ik sprenkel normaal gesproken de gister uit over het afgekoelde wort (dus niet voor-weken of iets dergelijks)

Alvast bedankt voor de feedback!
groetjes Jurgen

Jacques

Met deze ingrediƫnten krijg je geen oud bier...

Gewoon gebruiken. Alles is zo te lezen goed bewaard.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.