2 verschillende manieren gebruikt om de gisting te volgen van 1 bier

Gestart door hansHalberstadt, 05-11-2022 19:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hansHalberstadt

Vandaag weer een stuk verder gekomen.
Ik heb zelf nieuwe klepjes gemaakt op basis van een dun siliconenslangetje 6 mm uitw 4 mm inw met een sneetje met een scheermesje.
IMG_8693.jpg Dat sluit wel goed af.
Verder bleek dat CO2 meten via een fles gevuld met water niet werkt omdat tijdens her vullen al snel 30% CO2 oplost in het water via de CO2 bellen uit het slangetje. Met de nieuwe klepjes en volume meten via een glazen injectiespuitje kom ik dan op 9.8 ml per slag.
Daarmee ga ik nu verder de gisting volgen.

De onderdelen van een klepje.
 
klepje gemonteerd. Strak omwikkeld met plakband om het strak aan te sluiten.
Img_8694.jpg
zuiger +2 klepjes
 
Het geheel gemonteerd en werkend. 

IMG_8696.jpg
 

hansHalberstadt

status28dec.gif
hier de laatste status per vandaag.
het bier zit nu op 10.3 Brix en bijna uitgegist als het goed is.
de CO2 teller opnieuw ingesteld op basis van de gemeten refractometer waarde. (135300 pulsen geteld komt overeen met 10.3 Brix)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.