Nou, bij David in de tuin is het meestal zeer aangenaam toeven en het is ook wel eens lekker om te brouwen zonder handschoenen aan.
Nou, jullie mogen het recept best weten: 84,6% Münchenermout, 12,3% Cara50 en 3,1% Cara120. Verder alleen Saaz hop tot 25 IBU. Maischschema: 10 minuten op 50 graden, 30 minuten op 68 graden en 10 minuten op 72 graden. Afmaischen op 78 graden. Zoals gezegd vergisting met de Wyeast 1007 German Ale. De begin SG is op 1065 uitgekomen, precies zoals gepland. Benieuwd wat het deze keer weer oplevert. Aan het eind van het koken hebben we trouwens nog de kleur geïnspecteerd. Deze was zoals verwacht vrij licht (oranjerood) en we hebben geprobeerd aan te kleuren met 15 gram Buisman Classic, maar dat had geen enkel effect. Meer durfden we niet toe te voegen, want dat spul heeft toch een wat zurige, gebrande smaak die we liever niet in onze bok hebben. Dan maar een wat lichtere bok met hopelijk wel een goede smaak. Overigens is het bier wel donkerder dan de Einbecker Urbock Dunkel. Wie weet proberen we bij het bottelen nog wat aan te kleuren met karamel, maar eigenlijk hoeft dat wat mij betreft niet.