Stout brouwen

Gestart door Middelsee Folsgeare, 14-09-2022 14:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Middelsee Folsgeare

Beste brouwers,

Ik wil graag een zoete stout brouwen, met daarin -uiteraard- donkere mouten. Nu beoog ik alleen de kleur van de donkere mouten in mijn bier en niet zozeer de smaak. Dus niet de koffie-, chocolade- en geroosterde smaken, maar alleen de kleur. Zou ik dat met coldsteep of iets dergelijks kunnen bereiken? Of is een andere moutsoort aan te raden?

Jacques

Citaat van: Gerrit Harmen Rypma op 14-09-2022  14:01 uBeste brouwers,

Ik wil graag een zoete stout brouwen, met daarin -uiteraard- donkere mouten. Nu beoog ik alleen de kleur van de donkere mouten in mijn bier en niet zozeer de smaak. Dus niet de koffie-, chocolade- en geroosterde smaken, maar alleen de kleur. Zou ik dat met coldsteep of iets dergelijks kunnen bereiken? Of is een andere moutsoort aan te raden?

Het lijkt er op dat je een dubbel wilt brouwen in plaats van een stout...

Een stout wordt namelijk gekenmerkt door de smaak van donkere mouten.
Als je een donker bier wilt brouwen zonder donkere smaken kun je D-180 Premium Candi Syrup® gebruiken.
https://www.brouwmaatje.nl/vergistbare-en-onvergistbare-suikers/974-candi-syrup-d-180-premium-extra-dark-460-ml-609613914317.html

Coldsteep kan ook. Daar is op dit forum meer over geschreven.
Zie bijvoorbeeld https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=42581 en
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=39988

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.