Gist dood?

Gestart door Pendelaar, 27-08-2022 15:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Pendelaar

Heb begin augustus een Tripel gebrouwen. 2 weken op 18-19 graden en daarna is, naar achteraf gebleken, het jongbier op een temperatuur gekomen van 12,5 graden, 1 week lang. Niet overgeheveld dus alles nog in het originele gistingsvat. Vergist met S33. Nu wil ik e.e.a. op fles gaan zetten maar zal er nog leven in de gistcellen zitten om door toevoeging van bottelsuiker weer CO2 te verkrijgen?

Pendelaar

Wolter

Als het alleen koud is geweest gaat de gist vanzelf weer aan het werk als de temperatuur omhoog gaat.

Jacques

Citaat van: Wolter op 27-08-2022  15:59 uAls het alleen koud is geweest gaat de gist vanzelf weer aan het werk als de temperatuur omhoog gaat.

Klopt helemaal. Door een lage temperatuur komt de gist in een soort slaaptoestand. Houd er wel rekening mee dat veel gist uitgezakt is. Breng de temperatuur langzaam omhoog. En neem een beetje gist mee naar het bottelvat.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.