Klimaatkast - vochtprobleem

Gestart door Josss, 09-08-2022 12:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Josss

Citaat van: hansHalberstadt op 28-12-2022  22:09 uNee dat is niet zo. Het is wel zo dat verplaatsende lucht sneller vocht op kan nemen, maar niet als de maximale luchtvochtigheid is bereikt. 
Ik zag het, alleen de ventilator aan deed niet veel.

thepsych

Wat gebeurt er op de koelste plek van de koelkast met vochtige lucht, condenseren lijkt me. waar is die plek en wat gebeurt daar met het water? Nogmaals, normaal droogt voedsel uit in de koelkast...

hansHalberstadt

Citaat van: thepsych op 01-01-2023  23:18 uWat gebeurt er op de koelste plek van de koelkast met vochtige lucht, condenseren lijkt me. waar is die plek en wat gebeurt daar met het water? Nogmaals, normaal droogt voedsel uit in de koelkast...
Die plek is normaal gesproken de achterwand waar de koeling zit. Vandaar ook dat daar het gootje onder zit voor de afvoer. Een koelkast is daarom een gebalanceerd geheel mbt luchtvochtigheid en condens.

Josss

Citaat van: hansHalberstadt op 01-01-2023  23:44 uDie plek is normaal gesproken de achterwand waar de koeling zit. Vandaar ook dat daar het gootje onder zit voor de afvoer. Een koelkast is daarom een gebalanceerd geheel mbt luchtvochtigheid en condens.

Misschien dat zo'n plank vol met flesjes de flow blokkeerde, waardoor het vocht op de houten plank kwam in plaats van in de goot. Probleem is nu wel verholpen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.