Hopstand met of zonder deksel erop?

Gestart door MrCrown, 21-06-2022 23:12 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

MrCrown

Dag allemaal,

Ik wil een recept proberen met een 20 minuten hopstand bij 80 graden.
Dan lijkt het mij: eerst afkoelen met tegenstroomkoeler. Daarna hop erin gedurende 20 minuten. Temperatuur op peil houden.

Zet ik dan de deksel wel of niet op de brouwketel?

Snelbier

Citaat van: MrCrown op 21-06-2022  23:12 u.. 20 minuten hopstand bij 80 graden.
Dan lijkt het mij: eerst afkoelen met tegenstroomkoeler. Daarna hop erin gedurende 20 minuten. Temperatuur op peil houden.
Zet ik dan de deksel wel of niet op de brouwketel?
Deksel er op.  Afdekken tegen ongewenste bezoekers, beestjes en bacteriën.
Verdampen doe je toch niet meer bij deze temperatuur.
Temperatuur op peil houden? Doe ik nooit, loopt dan enkele graden terug.
  Misschien heeft temp-controle wél zin om hop-enzymen te neutraliseren, vraagt om een testje  :-\
Proost, Snelbier.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.