Pastry/Fruit - Sour

Gestart door dannytje90, 09-06-2022 15:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dannytje90

 Pastry/Fruit - Sour.

ik kwam dit online tegen:


Recipe for 23L (5 Gallons) - 60 Minute Boil ~ 5.4% ABV:
2.2kg Pilsner Malt (50%)
2.2kg Pale Wheat Malt (50%)
4g Challenger @ 60
14g Mosaic @ 15
Teaspoon of Yeast Nutrient @ 15

Half a Protafloc @ 5
14g Mosaic @ 5

2 pkg Philly Sour Yeast

Mash @ 65C (149F) for 60 minutes
Boil for 60 minutes.

Ferment @ 25C for 2-3 weeks
Add 4kg Blueberry Puree @ 1.016 SG

Force Carb @ 50 PSI overnight


iemand ervaring met maken van dit of eventueel een leuk recept ?

Dund

Nou ik ben al een tijdje op zoek naar een goeie pastry sour. Maar dit is volgens mij gewoon een sour. Pastry sours hebben vaak lactose, vanille en evt malto dextrose. Ik kom er maar niet helemaal achter wat de sweetspot is om zon lekker dikke pastry sour te maken.

Koenders

4 kg blauwe bessenpuree? Dat wordt een dure... Het zal je misschien wel een lekker dik bier geven.

Zoals dund zegt lactose, verhoogt je body en geeft hem wat zoet om je zuur wat af te ronden. De gemiddelde hoeveelheid daarvan zal je even moeten opzoeken, ik heb per ongeluk eens 8 keer te veel toegevoegd. Dat leek wel limonadesiroop.

Heuvinger brouwerij

Citaat van: Koenders op 09-06-2022  17:31 u4 kg blauwe bessenpuree? Dat wordt een dure... Het zal je misschien wel een lekker dik bier geven.
Hmmm, komende zomer kamperen in de Vogezen, omgeving Cornimont, Grand Ballon, dan kun je de blauwe bessen zelf plukken.

dannytje90

Ja inderdaad misschien beetje te prijzig.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.