Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 2006 - A4 - BPA  (gelezen 6191 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
ONK 2006 - A4 - BPA
« Gepost op: 05-06-2006 20:44 u »
Dag allemaal,

Je zou haast niet geloven dat je met het onderstaande recept een hele mooie Belgian Pale Ale kan brouwen. Afgelopen weekend heb ik em nogmaals geproefd en het is echt een terechte prijswinnaar. Hij drinkt lekker weg, smaakt fris zoetig / licht droog en heeft een mooie hop-bitterheid:

----

Batch                 25 liter
Maisch / spoel    22 / 18 liter
Begin SG           1052
Eind SG             1011
Kleur                 31 EBC (iets lichter)
Bitterheid           23 IBU 

Pilsner               3 EBC        5000 gram
Cara                  120 EBC    880 gram
Donkere kandij   10 EBC       500 gram

46     55     62     73     78
in      10     40     20     1

East Kent            5,1%        30 gram           60 min koken
East Kent            5,1%        20 gram           20 min koken
East Kent            5,1%        10 gram           10 min koken

Gist                    Wyeast Belgian Ardennes   19 uur belucht / 3 gram Nutrivit

----

Commentaar:

Visueel: 14 uit 15 (helder, contante stroom koolzuur)
Geur: 21 uit 25 (zwak karamel, zwak fruitig, zwak hoppig, zwak moutig, zwak zoetig)
Smaak: 21 uit 25 (idem als geur, behalve het fruitige)
Basissmaak: 10 uit 10 (volgens soort, bitterig, zoetig)
Body: 5 uit 5 
Mondgevoel: 4 uit 5 (volgens soort, zwak plakkerig)
Nasmaak: 11 uit 15 (zwak hoppig, zwak caramelachtig, zwak fruitig, zwak zoetig, zwak zuur)

Opmerking:

Mooie Belgische Pale Ale. Fijne hop/karamel associatie. Proficiat!

86 punten  :dansen:

----

Zie hoe dit bizarre recept tot stand is gekomen op http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,3389.0.html



Tags: