220625* 25 juni 2022 Open Fries Kampioenschap OFK2022 - Brouwerij Bjuster Grou

Gestart door Timo, 28-04-2022 08:14 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Timo

www.dekoperentsjettel.nl

Friese Bierbrouwvereniging De Koperen Tsjettel bestaat dit jaar 25 jaar. Dit is voor ons reden om een mooie wedstrijd met feest en prijsuitreiking te organiseren.

Open Fries Kampioenschap Amateurbierbrouwen

In de afgelopen zomers zijn er al een poos geen wedstrijden georganiseerd. In 2020 en 2021 is er geen ONK georganiseerd, omdat de Covid restricties dat helaas onmogelijk maakten. Dit jaar is helaas de organisatie van het ONK eveneens niet van de grond gekomen. Met deze wedstrijd willen wij in een grote behoefte voorzien.

We organiseren de wedstrijd onder de vlag van het Bierkeurmeestersgilde (BKG)
Er kunnen 150 bieren meedoen in alle klassen.
Per inschrijving kost het €7,50.

Zie voor meer informatie en aanmelding onze website.

We zien je graag in Grou op 25 juni 2022!

Bvk1983

Het lijkt me leuk om in te schrijven maar ik kan niet aanwezig zijn op 25 juni. Is dat een probleem?

Wijbrouwers

Ik zie bij het inschrijven dat je aan kan geven of je naar de uitreiking komt. Dus waarschijnlijk is het niet verplicht.

warningh

Aanwezig zijn wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.
Je kunt altijd vragen of iemand anders in jouw plaats wil gaan.
We vragen om aan te geven of je komt, zodat we weten waar we op moeten rekenen.

warningh

Overigens kun je nu al inschrijven en je inzending naar ons opsturen.

Www.dekoperentsjettel.nl en kijk op de OFK2022 pagina.

Bvk1983

Na inschrijving krijg ik een melding dat inzendingen voor 8 mei binnen moeten zijn. Is dat een foutje? Elders staat vermeld dat inleveren van 29-5 t/m 4-6 kan.

Wijbrouwers

Volgens mij is dat mailtje nog volgens een oud sjabloon. Het viel mij ook op maar op de site staat toch echt uiterlijk 4 juni.

Ons pakketje is i.i.g. zojuist verzonden  ;D

Timo

Leuk dat jullie meedoen en enthousiast zijn. En vertel het door aan je collega brouwers! We hebben graag naamsbekendheid  ;) 4 juni is de uiterste inleverdatum.

Markie Mark

4 juni is dus de uiterste inleverdatum.

Hoe zit het nu precies met de eerste inzenddatum? Kan dat echt pas vanaf 29-05-2022 of is dat een typefout en had dat 29-04-2022 (ook opening inschrijving) moeten zijn?

Timo

Ha Mark, Iedereen kan nu al inzenden! Inzenden is van 29 april tot en met 4 juni.

Markie Mark

Citaat van: Timo op 30-04-2022  17:16 uHa Mark, Iedereen kan nu al inzenden! Inzenden is van 29 april tot en met 4 juni.
Helemaal duidelijk, dan bereid ik de zending voor van mijn 2 deelnemende bieren.

Timo

Top Mark, ik zie jouw bieren wel binnenkomen. Veel succes er mee.

Gisteren kwam het eerste pakket al binnen. De mannen en vrouwen van Brouwvereniging De Koperen Tsjettel zijn er klaar voor.


Timo

Gisteren hebben we 25 Nederlandse bierbrouw- en wijngildes uitgenodigd om ons 25-jarig lustrum mee te vieren en mee te doen met het OFK 2022, het Open Friese Kampioenschap bierbrouwen. Zij sturen de uitnodiging door aan alle leden.
Doe mee en wees welkom op het feest op 25 juni in Grou.

Bvk1983

Ik twijfel nog of ik nog een extra inschrijving ga doen voor een IPA die ik recent heb gebrouwen. Wordt er vanaf 4 juni direct gekeurd? Aangezien ik vandaag of morgen pas ga bottelen twijfel ik of dit niet te kort dag is.

Chris71

Citaat van: Bvk1983 op 16-05-2022  16:14 uIk twijfel nog of ik nog een extra inschrijving ga doen voor een IPA die ik recent heb gebrouwen. Wordt er vanaf 4 juni direct gekeurd? Aangezien ik vandaag of morgen pas ga bottelen twijfel ik of dit niet te kort dag is.

Je zou bottelgist kunnen gebruiken, dan moet het lukken. Zelfs zware bieren heb ik binnen twee weken op druk mbv bottelgist.

Bvk1983

Citaat van: Chris71 op 17-05-2022  07:45 uJe zou bottelgist kunnen gebruiken, dan moet het lukken. Zelfs zware bieren heb ik binnen twee weken op druk mbv bottelgist.

Uiteindelijk gisteravond nog gebotteld met de reeds aanwezige US-05. Trek over 2 weken wel een flesje open, als er dan wat druk is neem ik de gok wel.

Jacques

Citaat van: Chris71 op 17-05-2022  07:45 uJe zou bottelgist kunnen gebruiken, dan moet het lukken. Zelfs zware bieren heb ik binnen twee weken op druk mbv bottelgist.

Wat helpt om bieren snel op druk te krijgen is het warm wegzetten (24-25 °C) na het bottelen. Zelfs zonder bottelsuiker is dan je bier snel op druk.
 

Timo

Ha Bvk,
Op 9 juni zal het eerste bier gekeurd worden. Wanneer het in de finale komt nogmaals op 25 juni. Weer een paar dagen erbij :D vooral met een IPA heb je dan veel kans dat de hopgeuren mooi uitkomen.
Doe mee; jij en je bier zijn van harte welkom!

Timo

Vandaag 17 mei hebben we goed nieuws uit Friesland over het OFK 2022.
We zitten nu op de helft van de inschrijfperiode. Er zijn 62 bieren aangemeld. We zijn erg blij dat we goed op weg zijn naar de 150 stuks. Alle brouwverenigingen hebben weer een herinnering gekregen. Daar verwachten we dus veel extra aanmeldingen van. En natuurlijk zijn we actief op de socials.

We merken aan het grote aantal inzendingen dat de wedstrijd echt in een behoefte voorziet nu het ONK helaas niet doorgaat.

Timo

Heugelijk feit is ook dat de eerste Belgische deelnemer zich heeft gemeld en bier heeft kunnen inzenden!
Vaak is het voor onze Belgische brouwvrienden lastig om betalingen te doen per bank. Maar het is ons gelukkig gelukt.
Heb je kennissen in België die twijfelen om mee te doen, vertel ze dan dat betalen geen problemen oplevert. Daarnaast gaat de inschrijfmanier die we van het BKG mogen gebruiken vlekkeloos.

Fractus

Ik zou graag een paar bieren insturen, maar ik voel me een beetje bezwaard omdat ik een ruime 5 uur in de trein moet zitten om die dag er te zijn, wat ik eigenlijk niet wil doen. Is het echt geen probleem om bieren in te sturen als je er niet bij bent? Voelt toch een beetje suf  :-[

De Hopman

Hmm, ik lees in het reglement dat er alleen standaard euroflesjes zijn toegestaan. Ik bottel eigenlijk alleen in beugelflessen, maar dat kan dus niet bij een wedstrijd.
Had me leuk geleken om mijn bier eens te laten keuren, maar dan wordt dat dus de volgende keer. Moet ik toch maar eens een kroonkurkpers aanschaffen...

Bvk1983

Citaat van: De Hopman op 19-05-2022  10:17 uHmm, ik lees in het reglement dat er alleen standaard euroflesjes zijn toegestaan. Ik bottel eigenlijk alleen in beugelflessen, maar dat kan dus niet bij een wedstrijd.
Had me leuk geleken om mijn bier eens te laten keuren, maar dan wordt dat dus de volgende keer. Moet ik toch maar eens een kroonkurkpers aanschaffen...

Dat is voor mij ook de reden dat ik altijd met zilverkleurige kroonkurken werk. Niet dat ik ieder bier in wil sturen, maar als ik denk dat het een aardig bier is heb ik altijd de mogelijkheid om hem in te sturen.

Danny-L

Ik ga as zaterdag 25 juni met de  auto naar Grau vanuit rosmalen. Gaat er nog iemand uit Brabant? Je kan tegen gedeelde kosten meerijden. Ik vertrouw die treinen voor geen meter of ik nog wel thuis kom zaterdag

Wijbrouwers

Ik hoop dat je naar Grou gaat. :-).

Goed idee om carpoolen aan te bieden. Zelf woon ik in de kop van Flevoland (paar km onder Friesland) en rijd vanaf daar naar Grou.

Mocht iemand op die route wonen meld het dan even.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.