Schoonmaakmiddelen

Gestart door dannytje90, 22-04-2022 22:13 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

dannytje90

Ik zag wat schoonmaakmiddelen staan waarmee ik de flesjes goed zuiver kon krijgen alleen zag deze schoonmaakmiddelen op Unibrew er niet tussen staan. Voldoet CHEMIPRO SAN er ook aan om het goed schoon te krijgen. Heb kratjes Erdingen gekocht die nogal erg vies zijn waardoor deze nog al een goede reiniging kunnen gebruiken.

Jacques

Citaat van: dannytje90 op 22-04-2022  22:13 uIk zag wat schoonmaakmiddelen staan waarmee ik de flesjes goed zuiver kon krijgen alleen zag deze schoonmaakmiddelen op Unibrew er niet tussen staan. Voldoet CHEMIPRO SAN er ook aan om het goed schoon te krijgen. Heb kratjes Erdingen gekocht die nogal erg vies zijn waardoor deze nog al een goede reiniging kunnen gebruiken.

Chemipro is een merk van Brouwland. Unibrew en Braumarkt hebben hun eigen merken.
Chemipro San is een desinfecteermiddel vergelijkbaar met het bekende Star San.

Voor het goed reinigingen van flessen kun je Chemipro Caustic of Unibrew Caustic dan wel Puro Caustic gebruiken.

Ivke1984

Voor de toekomst zou ik je adviseren om de flesjes na consumptie meteen uit te spoelen met heet water en dan op de kop wegzetten in de krat. Voordat je gaat bottelen kun je dan volstaan met het kort onderdompelen van de flessen in Star San of Chemipro San (alleen desinfectie). Voor reiniging gebruik ik overigens het milieuvriendelijkere Enzybrew 10, waar ik erg tevreden over ben.

Kokkebil

Ik gebruik Chemipro (niet de Oxy), maar ik heb het idee dat de laatste tijd de samenstelling is aangepast en minder " agressief" schoonmaakt!
En wat Ivke zegt is natuurlijk het beste, maar dat omspoelen vergeet ik nog weleens.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.