Leverancierspagina

Gestart door Jacques, 17-04-2022 23:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

Het overzicht met leveranciers van zelfbrouwartikelen kun je vinden op https://www.hobbybrouwen.nl/site/praktisch/leveranciers-voor-hobbybrouwers/

In dit topic kun je aanvullingen en verbeteringen melden.Een paar maanden geleden is het forum voorzien van nieuwe software. Hierdoor is het forum mobielvriendelijk gemaakt.

Sinds kort heb ik een start gemaakt met het mobielvriendelijk maken van de site Hobbybrouwen.nl. Een mooie gelegenheid om de informatie die je op de site vindt te actualiseren. Op dit moment ben ik bezig met de pagina met leveranciers. Als jullie weten dat sommige leveranciers geen zelfbrouwartikelen meer verkopen hoor ik dat graag.

Tot mijn schande zag ik dat Unibrew en SBI nog niet op de pagina staan. Die komen er in ieder geval erbij.

Ik ben ook bezig met maken van een Google Maps kaart met leveranciers in Nederland en België die een fysieke winkel hebben.

Nu heb ik een vraag. Weet iemand of Burg Bieren nog zelfbrouwartikelen verkoopt? Ik dacht begrepen te hebben dat dit gedeelte van de winkel opgeheven zou worden om nog meer bier te kunnen verkopen. Berg Bieren heeft namelijk op dit moment meer dan 3000 bieren, die moeten natuurlijk ook ergens staan. Ongetwijfeld zijn er trouwe bezoekers aan deze winkel die het antwoord op mijn vraag weten.

Eriks

Het was even zoeken, had niet door dat het niet op het forum zelf stond
Ik mis in nog 3 andere grote jongens;
Geterbrewed, hoewel die na de Brexit duur zijn geworden. Hun custom kits zijn ideaal
Twoj browar, met name hop zeer goedkoop en heel uitgebreid ondanks de hoge verzendkosten haal je het eruit. Mout ook, maar gewicht gaat tellen
Kegland, innovatieve apparatuur

Jacques

Citaat van: Eriks op 18-04-2022  08:18 uHet was even zoeken, had niet door dat het niet op het forum zelf stond
Ik mis in nog 3 andere grote jongens;
Geterbrewed, hoewel die na de Brexit duur zijn geworden. Hun custom kits zijn ideaal
Twoj browar, met name hop zeer goedkoop en heel uitgebreid ondanks de hoge verzendkosten haal je het eruit. Mout ook, maar gewicht gaat tellen
Kegland, innovatieve apparatuur

Bedankt voor je bericht.
Ik zal deze leveranciers bij mijn update vermelden.

Ondertussen heb ik al gezien dat meerdere kleine Nederlandse leveranciers niet meer actief zijn. Het gaat daarbij vooral om drogisterijen en tuincentra. Ik vermoed dat concurrentie met de webshops een ongelijke strijd was.

Het aanpassen is een tijdrovende bezigheid omdat ik steeds check of uit de websites valt op te maken dat er nog zelfbrouwartikelen verkocht worden. En ook omdat ik ook steeds de nog niet gepubliceerde Google Maps kaart met leveranciers aanpast.

Jacques

Worden er bij Drogisterij De Gaper, Lange Hezelstraat 4, in Nijmegen nog zelfbrouwartikelen verkocht?

En bij Adminiraalsbierbrouwerij in Aldtsjerk?

CeesM

Citaat van: Jacques op 18-04-2022  15:54 uWorden er bij Drogisterij De Gaper, Lange Hezelstraat 4, in Nijmegen nog zelfbrouwartikelen verkocht?
Zo te lezen niet. Kijk maar.

En bij Adminiraalsbierbrouwerij in Aldtsjerk kan je je eigen bier laten brouwen of bier van hun kopen.

Luie Donder

Bij de gaper in Nijmegen niet meer, de laatste keer dat ik daar was (2 jaar terug?) kreeg ik uitleg dat ze gestopt waren, vanwege de oneerlijke voorwaarden van hun leverancier (Brouwland)

Jacques

Citaat van: CeesM op 18-04-2022  16:39 uEn bij Adminiraalsbierbrouwerij in Aldtsjerk kan je je eigen bier laten brouwen of bier van hun kopen.

Dat kun je ook bij brouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel maar die heeft er wel een winkeltje met zelfbrouwartikelen erbij. Vandaar mijn vraag. Op de website van Adminiraalsbierbrouwerij zag ik geen zelfbrouwartikelen maar dat wil nog niet zonder meer zeggen dat ze die niet verkopen. In ieder geval is dat in het verleden wel het geval geweest want anders waren ze nooit op het overzicht met leveranciers terecht gekomen.
Ik zal ze verwijderen.

Jacques

Citaat van: Warkald op 18-04-2022  21:06 uBij de gaper in Nijmegen niet meer, de laatste keer dat ik daar was (2 jaar terug?) kreeg ik uitleg dat ze gestopt waren, vanwege de oneerlijke voorwaarden van hun leverancier (Brouwland)

Bedankt voor de informatie. Ik verwijder dit adres.

Jacques

Al heel lang is er een pagina met leveranciers voor zelfbrouwartikelen op deze site.
Een tijdje geleden is deze omgezet in een mobielvriendelijke versie. Er was echter nog geen melding gemaakt op het forum. Bij dezen dus. Zie
Leveranciers voor hobbybrouwers

Kom je een leverancier tegen waarvan je vindt dat deze niet mag ontbreken op de leverancierspagina kun je dat melden via dit topic. Ook niet meer werkende links kunnen zo gemeld worden. Het meehelpen om deze site actueel te houden wordt zeer gewaardeerd.

antontonBeste Jacques
 
Hier hebben ze ook veel bier benodigdheden ook afhalen en winkel helaas hebben ze een niet passende naam gepakt

 https://www.dewijnmakerwebshop.nl/

Over de Wijnmakershop
Welkom bij de grootste leverancier van
Wijn- en Biermakersbenodigheden in Limburg.

info@dewijnmaker.nl
Tel: 045 – 527 4380
KVKnr: 14095648

BTW: NL001811449B16

 

Vind ons
DeWijnmaker
Pascal van den Berg
Landweg 12
6363 CP Wijnandsrade (Zuid Limburg)

Openingstijden

dinsdag 18:30 – 21:00
vrijdag 18:30 – 21:00
zaterdag 09:00-12:30

Jacques

Citaat van: antonton op 25-02-2023  19:26 uHier hebben ze ook veel bier benodigdheden ook afhalen en winkel helaas hebben ze een niet passende naam gepakt

Bedankt voor jouw aanvulling.

Ze hebben het ook over biermakers... Bier maak je niet, dat brouw je!
Maar goed, dat is iets waar veel mensen tegenwoordig schijnbaar anders over denken.

Zo te zien is het een verdeler van Brouwland. Ze zijn zeker niet de grootste leverancier voor producten voor het maken van Wijn en Bier, zoals beweerd wordt op https://www.dewijnmakerwebshop.nl/over/. Wel kunnen ze spullen betrekken van een grote leverancier.

Ik heb De Wijnmaker op de pagina en op het kaartje gezet.
 

Jacques

De leverancierspagina is aangevuld met Simpelbrouwen.nl

Andere aanvullingen zijn welkom, zeker als het gaat om Nederlandstalige leverancier.

joenedu

Hier hebben ze ook brouwbenodigdheden, voornamelijk apparatuur: https://brouwmeester.shop/

Jacques

Citaat van: joenedu op 28-03-2023  10:52 uHier hebben ze ook brouwbenodigdheden, voornamelijk apparatuur: https://brouwmeester.shop/

Bedankt voor deze update. Toegevoegd.

Jan de Graaff

Ik ben eens, uit nieuwsgierigheid, de lijstjes met leveranciers in Nederland langsgelopen, maar sommigen snap ik niet of werken niet meer.

Om van 1 af te beginnen:
1. De Prael – ken ik als brouwerij, maar ik kan nergens vinden hoe of waarmee zij mij als hobbybrouwer kunnen helpen?? Is het niet handiger om er dan bij te vermelden wat de Prael kan doen voor mij? Dan kan ik er gericht heen indien nodig/handig. Kan ik er, bijvoorbeeld, terecht voor hun gist? Of mout?
4. Drogisterij Boerhave – Alles staat geprijsd op 0 euro en je moet eigenlijk altijd bellen naar de winkel. Maar, ze lijken een distributeur van Brouwland te zijn
5. Drogisterij Papillon – Ik zie eigenlijk alleen maar kruiden als mogelijk brouw-ingrediënt, maar dan kan iedere supermarkt erbij gezet worden, toch?
6. Drogisterij Salamat – Website lijkt niet meer te bestaan (domein te koop)
7. Burg Bieren – Net als De Prael ziet het eruit als brouwerij, geen idee hoe ze mij als hobbybrouwer kunnen helpen
8. Brouwerij de 3 Horne – Inventarislijst geüpdatet op 6 april 2012, website laatst bijgewerkt op 19 april 2018. Bestaat het nog?
15. VitisVino – Website is verhuist: https://www.benevit.org/vitisvino-van-rein.html. Ze claimen "sinds kort" ook bierbrouwbenodigdheden te kunnen leveren, maar wat is onduidelijk.
17. Unicum Fermentum – Volgens Google "Permanent Gesloten", website onbereikbaar.

In de lijst van online leveranciers kan ik bestbrouw.nl en turbogist.nl niet bereiken. Eigenaar Hans geeft op https://levenindebrouwerij.org/ aan dat ik te laat ben omdat de winkel is gesloten en niet meer terugkomt. Ook hier staat Unicum Fermentum nog tussen (zie hierboven).

Jacques

Bedankt voor de feedback Jan.

Een jaartje geleden ben ik de links ook allemaal afgegaan en toen heb ik veel links verwijderd. Het is duidelijk dat de wereld van leveranciers een dynamische is.

Bij De Prael en Burgbieren werden in het verleden zelfbrouwartikelen verkocht, of dat nog zo is, weet ik niet.
De 3-Horne in Kaatsheuvel verkoopt nog steeds zelfbrouwartikelen en is levert spullen bij De Roerstok.

De andere adressen loop ik nog even na.

tdp

Citaat van: JanDeGraaff op 28-03-2023  11:54 uIk ben eens, uit nieuwsgierigheid, de lijstjes met leveranciers in Nederland langsgelopen, maar sommigen snap ik niet of werken niet meer.

Om van 1 af te beginnen:
...
15. VitisVino – Website is verhuist: https://www.benevit.org/vitisvino-van-rein.html. Ze claimen "sinds kort" ook bierbrouwbenodigdheden te kunnen leveren, maar wat is onduidelijk.
...

Die zijn gesloten, voor zover ik weet, een paar jaar geleden al. Hebben zich denk ik helemaal toegespitst op het maken van wijn, recentelijk waren ze nog op het journaal.

Jacques

De pagina heb ik bijgewerkt. Ook het kaartje heb ik aangepast.

Bij De Prael en BurgBieren zal ik navragen of ze nog zelfbrouwartikelen verkopen.

Jan de Graaff

Citaat van: Jacques op 28-03-2023  13:50 uDe pagina heb ik bijgewerkt.
Bij de online leveranciers (NL) moeten alleen nog
  • Best Brouw
  • Tubogist
  • Levenindebrouwerij
  • Unicum Fermentum
verwijderd worden, Jacques. Geen van allen zijn meer bereikbaar.

Jacques

Citaat van: JanDeGraaff op 28-03-2023  15:02 uBij de online leveranciers (NL) moeten alleen nog
  • Best Brouw
  • Tubogist
  • Levenindebrouwerij
  • Unicum Fermentum
verwijderd worden, Jacques. Geen van allen zijn meer bereikbaar.

En weg zijn ze.

Wederom dank Jan.

Jacques

Op de pagina https://www.hobbybrouwen.nl/site/praktisch/leveranciers-voor-hobbybrouwers/

Heb ik de Sloveense hopleverancier HopSi toegevoegd. Deze leverancier heeft veel hop tegen een scherpe prijs. Ook veel cryo hop.


Indien er andere leveranciers zijn die gemist worden op deze pagina hoor ik dat graag.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.