Naam brouwer:
De Vier BroedersBron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden:
HIERNaam brouwsel: Salmo Gold
Biertype: Orval-achtige
Begin SG: 1063
Eind SG: 1010
Berekende kleur: 22 EBC
Berekende bitterheid: 41 EBU
Mout & suiker2420 gram 89,2 % Pilsmout 3 EBC
290 gram 10,8 % CaraMünichmout 120 EBC
Water10,8 L maischwater
3,2 L spoelwater
Beslagdikte: 4,03 l/kg
Maischschema12 min 50 gr C
60 min 68 gr C
5 min 78 gr C
Hop12,50 gram Hallertau Tradition 5,0% alfa pellets First Wort Hop
4,58 gram Styrian Goldings 4,5% alfa pellets First Wort Hop
5,83 gram Hallertau Tradition 5,0% alfa pellets kooktijd 45 min
8,33 gram Styrian Goldings 4,5% alfa pellets kooktijd 45 min
20,83 gram Cascade 4,8% alfa pellets koudhop
KooktijdTotale kooktijd wort: 90 min
GistNaam gist: Orval, opgekweekt uit depôt van twee flessen Orval.
Opgekweekt in 4 liter giststarter (voor 120 liter wort) met 20 gram Fermaid-K en 1 gram Cervomyces (zinkgist). De giststarter is 36 uur continu belucht.
Vergistingstemperatuur en duurHoofdgisting 6 dagen bij 23 gr C
lagering 16 dagen bij 16 gr C
Bijzonderheden1e prijs vrije klasse en Algemeen Kampioen bij het ONK 2006. Het bier scoorde 93 punten.