Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 06 A3 - Eusebius Weizen - De Vier Broeders  (gelezen 6276 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.986
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
ONK 06 A3 - Eusebius Weizen - De Vier Broeders
« Gepost op: 31-05-2006 15:32 u »
Naam brouwer: De vier Broeders
Bron van het recept: eigen recept
Locatie op het forum waar discussie over het recept heeft plaatsgevonden: HIER

Naam brouwsel: Eusebius Weizen
Biertype: Weizen
Begin SG: 1048
Eind SG: 1008
Berekende kleur: 6 EBC
Berekende bitterheid: 12 EBU

Mout & suiker
1170 gram   56,0 %   Tarwemout   3 EBC
830 gram    40,0 %   Pilsmout    3 EBC
80 gram      8,3 %   Münichmout 15 EBC

Water
9,4 L maischwater
4,0 L spoelwater
Beslagdikte: 4,56 l/kg

Maischschema
10 min   44 gr C
15 min   50 gr C
30 min   60 gr C
30 min   70 gr C
5 min    78 gr C

Hop
8,33 gram   Hallertau Tradition   5,0% alfa   pellets   kooktijd 90 min

Kooktijd
Totale kooktijd wort: 90 min

Gist
Naam gist: Wyeast 1368 Weihenstephan vloeibare gist.
4 liter giststarter gemaakt voor 120 liter bier. Hier is 20 gram Fermaid-K en 1 gram Cervomyces (zinkgist) aan toe gevoegd. Vervolgens is de starter 24 uur continu belucht.

Vergistingstemperatuur en duur
Hoofdgisting 8 dagen bij 19 gr C
lagering 8 dagen bij 16 gr C

Bijzonderheden:
3e prijs klasse A bij het ONK 2006. Het bier scoorde 87 punten.

Tags: