Paypal donaties om M te bedanken en meer

Gestart door Jacques, 05-03-2022 21:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Dantel

Citaat van: Takkie83 op 08-03-2022  22:52 uAanvankelijk was het idee volgens mij om een soort fooi te geven aan Marco als wijze van dank voor gedane zaken. Er werd zelfs wat mysterieus over gedaan, als ware het een verrassing of kadootje.

Nu wordt er tevens gesproken over een donatie voor mogelijk toekomstig al dan niet geoffreerd werk ter verdere verbetering van het forum. Ik denk dat het voor de donateur prettig is te weten in welk potje hij/zij doneert, op voorhand dus. Wellicht twee potjes overwegen? Want ik vermoed dat degenen die tot dusver een donatie hebben gedaan, dit in de veronderstelling hebben gedaan van een gift aan Marco voor zijn reeds bewezen diensten

Ik heb gedoneerd,om dit Forum te ondersteunen, en waar dat nu precies heen gaat ,zal mij persoonlijk een beetje aan mi n bips  oxyderen .
Het voeren  onderhouden en updaten  van een forum kost nu eenmaal waanzinnig veel tijd.
Om even terug te komen op jouw aanname , nee ik heb dit niet gedaan in de veronderstelling dat het een gift is voor de reeds bewezen diensten.Eerder om waardering en respect uit te spreken voor de mensen die hier achter zitten, en dat dit forum in de toekomst ook in de lucht kan blijven .( als het een pay-forum zou worden zou ik daar ook niet rouwig om zijn )

Sir Wicked III

Ook even een financiële bijdrage gedaan.
Zoveel jaren aan kennis & informatie nog steeds up-to-date hebben en houden verdient wel een bloemetje biertje en een bijdrage :beersmiley:

Jacques

Citaat van: Sir Wicked III op 24-03-2022  16:04 uOok even een financiële bijdrage gedaan.
Zoveel jaren aan kennis & informatie nog steeds up-to-date hebben en houden verdient wel een bloemetje biertje en een bijdrage :beersmiley:

Dank je en ook alle anderen die een donatie hebben gedaan.

M heeft een bedrag van mij gekregen en binnenkort krijgt hij door jullie bijdragen nog een bedrag voor aanpassingen die nog gedaan moeten worden zoals het weer beschikbaar kunnen stellen van de Ledenkaart.
Daarnaast bieden de donaties mij ook de gelegenheid om betaalde aanpassingen te installeren. Daar zitten voor- en nadelen aan. Het nadeel is dat ze geld kosten en dat deze kosten jaarlijks terugkeren... Het voordeel is dat deze aanpassingen onderhouden worden omdat er geld mee verdiend wordt. Bij een volgende grote update van de software zal naar verwachting deze aanpassingen snel up-to-date worden gebracht.

wilfred3871

Goed forum dus wel een donatie waard!

Jeroen76

Donatie is verzonden en bij deze mijn hartelijke dank aan iedereen die dit forum draaiende houdt!  :groots:

ray71

Maandelijkse bijdrage ingesteld.

Ziet er goed uit!

 :proost:

ppuk


Jacques

Citaat van: ppuk op 16-04-2023  18:54 uTop idee! Gedoneerd!

Dank je wel. Er zijn diverse plugins waarvoor opnieuw betaald moet worden.

Daarnaast is het jammer dat het best vaak voor komt dat de gedeelde server waarop de database werkt overbelast is. Ik heb het daar met de hoster over gehad. Volgens hun is de oplossing om de site VPS te hosten. Daar hangt echter een stevig prijskaartje aan, zeker omdat het moet gaan om managed VPS. Ik ben namelijk geen expert in het beheren van een eigen server.

Edwin brouwt


Misschien kun je hier eens opgeven wat de omvang van hobbybrouwen is: schijfruimte, database grootte, server load. Er zijn verschillende hosting bedrijven met verschillende pakketten. Degene waar ik mijn klanten neerzet, heeft verschillende pakketten, zoals een pro pakket met gegarandeerde proces load.

Jacques

Citaat van: Edwin brouwt op 17-04-2023  22:58 uMisschien kun je hier eens opgeven wat de omvang van hobbybrouwen is: schijfruimte, database grootte, server load. Er zijn verschillende hosting bedrijven met verschillende pakketten. Degene waar ik mijn klanten neerzet, heeft verschillende pakketten, zoals een pro pakket met gegarandeerde proces load.

Dat er verschillende hostingsbedrijven zijn is bij mij bekend. Ik heb rondgekeken, maar schrik steeds van de prijzen voor een beetje managed VPS pakket met een goed bereikbare Nederlandstalige service. Bij de huidige hoster is de bereikbaar slecht te noemen.

De diskruimte is op dit moment zo'n 23 GB. De datebase is 1,3 GB.
Naast het forum is er ook een Wordpress site in ontwikkeling. Ook dat hoort dus goed ondersteund te worden. De kosten van de plugins van Wordpress vallen vies tegen, ook omdat dat dit jaarlijks (verhoogd) terug komt. Een internetsite zoals Hobbybrouwen.nl is een kostbare aangelegenheid aan het worden. In het verleden brachten de advertenties redelijk wat op, maar dat is de laatste tijd ook veel minder geworden.

Het lijkt mij het beste deze discussie via persoonlijke berichten te voeren.

Fractus

Ik wil dit even opnieuw onder de aandacht brengen. Na de downtime van afgelopen weken is mij nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk dit forum is voor mij als hobbybrouwer. Ik vertrouw erop dat mijn donatie ten goede komt aan de kosten van de nieuwe hoster en alles wat daarbij kwam kijken. Bedankt beheerders voor alle uren die in het beheer van deze site gaan zitten  :petje-af:

Jacques

Citaat van: Fractus op 12-07-2023  11:07 uIk wil dit even opnieuw onder de aandacht brengen. Na de downtime van afgelopen weken is mij nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk dit forum is voor mij als hobbybrouwer. Ik vertrouw erop dat mijn donatie ten goede komt aan de kosten van de nieuwe hoster en alles wat daarbij kwam kijken. Bedankt beheerders voor alle uren die in het beheer van deze site gaan zitten  :petje-af:

Het is heel bemoedigend te zien dat veel leden bereid zijn om een donatie te geven.

Om te zorgen dat de donaties niet voor andere doelen worden gebruikt dan voor het forum en de site heb ik een aparte PayPal rekening. Uitgaven voor het de site Hobbybrouwen.nl worden primair met behulp van deze rekening gedaan. Op die manier kan ik het allemaal makkelijker verantwoorden voor de belastingen.


Overigens zit ik er aan te denken om te stoppen met de Google advertenties. De inkomsten daarvan worden steeds minder mogelijk door ad-blockers. Ik zit eraan te denken aan sponsoring vanuit leveranciers met links naar hun sites.

En verder wil ik gaan bekijken hoe de site in de toekomst kan blijven voortbestaan. Een mogelijkheid is het oprichten van een stichting. Het lijkt mij goed als ik over niet al te lange termijn ga praten met Jan Ausems van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur om te horen hoe zij het een en ander geregeld hebben.
Het niet bereikbaar zijn van de site heeft mij in ieder geval aan het denken gezet.

Fractus

Citaat van: Jacques op 12-07-2023  13:19 u...

Overigens zit ik er aan te denken om te stoppen met de Google advertenties. De inkomsten daarvan worden steeds minder mogelijk door ad-blockers. Ik zit eraan te denken aan sponsoring vanuit leveranciers met links naar hun sites.

...

Persoonlijk lijkt me dit een prima idee. Banners als afbeeldingen op het forum zetten wordt door ad-blockers vaak niet geblokkeerd, en op deze manier blijft er ook geen geld 'hangen' bij grote broer Google. Ik kan me zo voorstellen dat menig leverancier het forum ook een warm hart toedraagd, menig nieuwe klant ontdekt de hobby mede door deze website met bijbehorend forum (ik in ieder geval zeker!)

Jacques

Citaat van: Fractus op 13-07-2023  11:35 uPersoonlijk lijkt me dit een prima idee. Banners als afbeeldingen op het forum zetten wordt door ad-blockers vaak niet geblokkeerd, en op deze manier blijft er ook geen geld 'hangen' bij grote broer Google. Ik kan me zo voorstellen dat menig leverancier het forum ook een warm hart toedraagd, menig nieuwe klant ontdekt de hobby mede door deze website met bijbehorend forum (ik in ieder geval zeker!)

Ik heb nog niet alle leveranciers benaderd, maar van een paar heb ik al een spontane reactie gekregen dat zij bereid zijn het forum te sponsoren. Om het forum zo onafhankelijk te laten zijn, wil ik dat er meerdere inkomensbronnen zijn: leden en meerdere leveranciers. Voor het zover is blijven de Google banners nog actief, hoewel deze de laatste tijd steeds minder opleveren.

Jacques

M (Marco) en hb-lot (Bartosz) hebben zoals eerder gemeld de afgelopen weken veel werk verricht voor het forum. Zijn hebben ervoor gezorgd dat de site nagekeken is op malware en dat we nu als forum zonder problemen bij een ander host weer actief zijn.
M heeft de site tijdelijk gehost zodat jullie konden zien dat het forum niet ter ziele was. Maar hij heeft meer gedaan. Hij heeft er voor gezorgd dat de tag plugin is verbeterd en dat de tag cloud er netjes alfabetisch uitziet en ook dat als je op een tag klikt in een board overzicht je naar een overzicht gaat van de topics die met de betreffende tag getagd zijn. Een hele verbetering!

Veel forumleden hebben de laatste weken een donatie gedaan om het forum te steunen en ook om de twee genoemde helden te bedanken. Daar ben ik blij mee.

De donaties worden gebruikt voor het forum en de site. De site zal de komende tijd verder uitgebreid worden met artikelen. Het is een WordPress site, dat is gratis, maar voor veel zaken zoals beveiliging zijn zogenaamde plugins nodig. Die zijn allesbehalve gratis. Ze moeten steeds geactualiseerd worden en je moet er abonnementen op nemen. De kosten van de plugins komen dus net als de hostingskosten elk jaar weer terug.
Via PayPal is het mogelijk periodiek te doneren. Dat hoeft maar een klein bedrag te zijn om te zorgen dat het forum kan blijven bestaan.

Enos

Hier ook een donatie gedaan. Kleine moeite groot plezier :proost:  :proost:

thepsych

Citaat van: Jacques op 16-07-2023  15:29 uDe donaties worden gebruikt voor het forum en de site. De site zal de komende tijd verder uitgebreid worden met artikelen. Het is een WordPress site, dat is gratis, maar voor veel zaken zoals beveiliging zijn zogenaamde plugins nodig. Die zijn allesbehalve gratis. Ze moeten steeds geactualiseerd worden en je moet er abonnementen op nemen. De kosten van de plugins komen dus net als de hostingskosten elk jaar weer terug.
Via PayPal is het mogelijk periodiek te doneren. Dat hoeft maar een klein bedrag te zijn om te zorgen dat het forum kan blijven bestaan.

Heb recent ook een (kleine) donatie gedaan maar vraag me af of het een druppel op de gloeiende praat was. Is het niet handig om een grove schatting te maken van het hosten/onderhouden van dit forum? Dan kan iedereen ook zelf beoordelen wat een redelijke donatie is, en dat lijkt me wel handig

hb-lot

Citaat van: Jacques op 16-07-2023  15:29 uM (Marco) en hb-lot
...
Citaat van: Jacques op 16-07-2023  15:29 ueen donatie gedaan ... en ook om de twee genoemde helden te bedanken.

Om te voorkomen dat dit verkeerd geïnterpreteerd wordt, wil ik expliciet duidelijk maken dat ik hier geen enkele vergoeding voor heb gekregen, of wens. Wat mij betreft zijn alle donaties voor het hosten en het onderhoud van het forum.

Jacques

Citaat van: hb-lot op 16-07-2023  20:56 u...
Om te voorkomen dat dit verkeerd geïnterpreteerd wordt, wil ik expliciet duidelijk maken dat ik hier geen enkele vergoeding voor heb gekregen, of wens. Wat mij betreft zijn alle donaties voor het hosten en het onderhoud van het forum.

Ik weet dat jij geen vergoeding wenst, maar een presentje is wel op zijn plaats...

Jacques

Citaat van: thepsych op 16-07-2023  19:27 uHeb recent ook een (kleine) donatie gedaan maar vraag me af of het een druppel op de gloeiende praat was. Is het niet handig om een grove schatting te maken van het hosten/onderhouden van dit forum? Dan kan iedereen ook zelf beoordelen wat een redelijke donatie is, en dat lijkt me wel handig

Allereerst merk ik op dat elke donatie, hoe klein dan ook, gewaardeerd wordt. Wat dat betreft, is elke donatie redelijk.  smile

Het geld van de donaties wordt gestort op een aparte PayPal rekening en deze wordt alleen gebruikt om de kosten van het forum te betalen. Als dat niet voldoende is, leg ik bij. Het mooiste is, als alle kosten uit donaties en sponsoring komen en er ook een reserve is. Dat is op dit moment nog niet het geval.
En verder is het lastig om een bedrag te noemen omdat door omstandigheden deze hoger konnen worden. Zo kan het zijn dat het huidige hostingpakket mogelijk te klein is. Er zal dan een groter pakket tegen een hogere prijs aangeschaft moeten worden. In ieder geval zijn de kosten van de site steeds hoger geworden, de afgelopen jaren.

thepsych

Citaat van: Jacques op 16-07-2023  21:29 uAllereerst merk ik op dat elke donatie, hoe klein dan ook, gewaardeerd wordt. Wat dat betreft, is elke donatie redelijk.  smile

Het geld van de donaties wordt gestort op een aparte PayPal rekening en deze wordt alleen gebruikt om de kosten van het forum te betalen. Als dat niet voldoende is, leg ik bij. Het mooiste is, als alle kosten uit donaties en sponsoring komen en er ook een reserve is. Dat is op dit moment nog niet het geval.
En verder is het lastig om een bedrag te noemen omdat door omstandigheden deze hoger konnen worden. Zo kan het zijn dat het huidige hostingpakket mogelijk te klein is. Er zal dan een groter pakket tegen een hogere prijs aangeschaft moeten worden. In ieder geval zijn de kosten van de site steeds hoger geworden, de afgelopen jaren.


Als ik het goed begrijp ben jij een grote sponsor van het forum?! Om alle gaatjes te vullen! Maar laat wel weten wanneer het gaatjes vullen wat te gortig wordt. Er zijn voldoende brouwers die mee willen helpen/betalen lijkt me.

Jacques

Citaat van: thepsych op 16-07-2023  23:14 uAls ik het goed begrijp ben jij een grote sponsor van het forum?! Om alle gaatjes te vullen! Maar laat wel weten wanneer het gaatjes vullen wat te gortig wordt. Er zijn voldoende brouwers die mee willen helpen/betalen lijkt me.

Sinds de oprichting sta ik persoonlijk garant voor het forum. Gelukkig leverden de Google advertenties het een en ander op. Die reclame-inkomsten zijn de laatste tijd echter aanmerkelijk minder geworden. Gelukkig heb ik een potje gemaakt tijdens de vette jaren waaruit ik nu kan putten. Altijd zijn de inkomsten van het forum apart gehouden en gereserveerd geweest.

De Hopman

Heb weer een donatie gedaan, een hobby mag geld kosten en dit forum is een belangrijk onderdeel van die hobby. Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar een (grove) indicatie van de kosten, dan kan ik een beetje beter inschatten wat een redelijke donatie is. Ik heb geen flauw benul van de kosten van een website, dus hebben we het hier over 100,-, 500,- of 3000,-?
Wees vooral niet bang om weer voor een donatie te vragen, moet ook niet zo worden dat je er jaarlijks honderden euro's op moet bijleggen tenslotte.

hb-lot

Alle kleine beetjes helpen, en vele kleintjes maken een grote. Dus ongeacht de kosten, geef wat je kan missen en/of het waard vindt, maar geef vooral periodiek.

Jacques

Citaat van: De Hopman op 17-07-2023  11:04 uHeb weer een donatie gedaan, een hobby mag geld kosten en dit forum is een belangrijk onderdeel van die hobby. Ik ben inderdaad ook wel benieuwd naar een (grove) indicatie van de kosten, dan kan ik een beetje beter inschatten wat een redelijke donatie is. Ik heb geen flauw benul van de kosten van een website, dus hebben we het hier over 100,-, 500,- of 3000,-?

Ik wil terughoudend zijn om concreet te zijn omdat ik ook bij de leveranciers van hobbybrouwartikelen wil aanknoppen.
Maar we hebben het over een bedrag van meer dan 3 nullen. Een grote website als Hobbybrouwen.nl kost nu eenmaal vrij veel geld. Zoals gezegd heb ik in het verleden nooit om donaties gevraagd omdat de Google-advertenties genoeg opbrachten. Dat is dus de laatste tijd anders.

Om te zorgen dat deze site kan blijven bestaan in de toekomst zullen er investeringen gedaan moeten worden. Zo overweeg ik een stichting op te richten. Ook daar zijn kosten aan verbonden. Het zal nog een tijd duren voordat het zover is. Ondertussen wil ik met bestuurders van stichtingen die ik ken gesprekken voeren om de overgang beter te laten verlopen.
Waar ik ook verder mee ga, is de inhoud van de site te verbeteren. Dat het tagging systeem weer werkt is een grote verbetering. Voor een belangrijk deel is dit dankzij de inspanningen van M. Met het tagging systeem kun je veel topics terugvinden gerelateerd aan een onderwerp. Handig voor het maken van de antwoorden op Veel gestelde vragen en voor de opbouw van de BrouwEncyclopedie. Zaken waar ik nog heel veel tijd kan besteden. Ik hoef nog lang niet achter de geraniums...

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.