Cranberries toevoegen aan een recept

Gestart door Mira Lovestout, 15-01-2022 23:57 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Mira Lovestout

Ik wil graag een doordrinkbare blonde Barleywine maken met cranberries. Iemand ervaring met het gebruik van cranberries? Hoeveel gr/l gebruik je? Kook je het mee? Voeg je het pas na hoofdvergisting toe? Gebruik je cranberries of cranberrysap?

Jacques


MO

De Muifel Messentrekker wordt gebrouwen met Cranberrie sap.
Igg 3 liter sap op 1000 liter bier, toegevoegd na hoofdpiek vergisting, geeft een mooie substiele cranberrie touch aan je bier.

Wil1

Ik heb ooit een cranberry bier gemaakt met verse cranberries toegevoegd aan de navergisting. Heb ze wel eerst een maand in de vriezer gelegd alvorens ze erbij te doen.
Geeft een licht aangenaam zuurtje in je bier. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld een Rodenbach Grand Cru of een Liefmans Goudenband.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.