Drukvat ombouwen tot unitank

Gestart door Erny, 11-01-2022 16:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Erny

Ik vraag mij al een tijdje af of het volgende drukvat is om te bouwen tot unitank. Heeft iemand zo iets ooit geprobeerd?

https://www.ho-michielsen.nl/huis-en-tuin/kachels-en-verwarming/expansievaten/expansievat-drukvat-rvs-50-liter-staandBvk1983

Mij lijkt dat als je er in gaat boren of slijpen het nooit meer volledig de originele druk aan kan.

Erny

Citaat van: Bvk1983 op 11-01-2022  16:32 uMij lijkt dat als je er in gaat boren of slijpen het nooit meer volledig de originele druk aan kan.

Daar zit ook mijn twijfel. Al hoef ik maar tot ongeveer 2 bar te gaan om te carboniseren en daarna over te pompen naar een soda keg. Ik weet niet of het afdichten van een gat met partyvaatjes ventielen gaat werken.
https://www.brouwstore.nl/gummi-dop-met-drukventiel-voor-drukvat-mini-5-l Vervolgens zou ik er op een of andere manier een steekventiel van een sodakeg met pijpje eraan doorheen willen drukken. Zoals er erbij een keg ook een buisje naar de bodem van de keg loopt.

jwf

Citaat van: Erny op 11-01-2022  16:07 uIk vraag mij al een tijdje af of het volgende drukvat is om te bouwen tot unitank. Heeft iemand zo iets ooit geprobeerd?

https://www.ho-michielsen.nl/huis-en-tuin/kachels-en-verwarming/expansievaten/expansievat-drukvat-rvs-50-liter-staand

Mooi vat. Ik heb wel RVS gesoldeerd en dat werkt behoorlijk, in mijn applicatie kan dat een druk van 2,5 bar met gemak aan. Het internet heeft vele tutorials. Ik denk dat de truc is om goede aansluitadapters te vinden. Alternatief kun je iemand zoeken die RVS kan lassen.

jwf

b1ackarmor

Opgelet normaal zit er in zo een drukvat een rubber vel gelijmd dat je er moeilijk uit krijgt.

Erny

Citaat van: b1ackarmor op 11-01-2022  19:22 uOpgelet normaal zit er in zo een drukvat een rubber vel gelijmd dat je er moeilijk uit krijgt.

Dank voor de tip. Dat klinkt logisch. Helemaal niet over nagedacht. Hmmm wordt wellicht toch lastig.

jwf

Citaat van: Erny op 11-01-2022  20:32 uDank voor de tip. Dat klinkt logisch. Helemaal niet over nagedacht. Hmmm wordt wellicht toch lastig.

Op zich zegt de website dat het EPDM membraan vervangbaar is....

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.