Hobbybrouwen > Grondstoffen

Keuze neutrale gist

(1/2) > >>

Simonius:
Binnenkort wil ik een biertje gaan brouwen waarbij het aroma van de  nobele hoppen veruit de boventoon moet gaan voeren. Het slaat overigens niet door naar een Duitse ipa hoor.

Maakt het dan nog uit - afgezien van de vergistingsgraad - welke neutrale gist ik kies aangezien de smaak van de gist naar mijns inziens toch niet geproefd wordt gezien de hoeveelheid hop?

Zelf denk ik aan lallemand kolsch, us-05 of nottingham op 18 graden.

Gerb:
In principe geeft elke gist smaak af, dus 100% neutraal zal je het niet krijgen. En ook niet willen denk ik. Voor een Duits bier zou ik dan de Kolsch of W34/70 (lager) kiezen. Heb je een bepaalde bierstijl in gedachten?

goom:
US-05

Adbrouwt:
Nottingham 16 graden geeft een heel mooi clean bier. Iedere hop die je hier aan toevoegt komt mooi tot zijn recht. Maar de 18 graden zal vast ook goed gaan.

Fractus:
Nottingham en US-05 kunnen allebei, niet te warm vergisten en dan komt het wel goed. Als je wat meer richting lager wilt, neem je de kölsch op lage temp

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie