Hobbybrouwen > Algemene vragen hobbybrouwen

Infectie identificeren

(1/2) > >>

joerivang:
Het moest er een keer van komen, een infectie. Maar, is dit een slechte infectie?

Dit is een bier gebrouwen met Philly Sour, dus het doel was al een zuur bier, misschien heb ik nu wat meer zuur erbij gekregen en wordt deze wel super lekker.

Ik heb geroken en geproefd, maar het stinkt niet en het smaakt niet raar. Ook even op internet gezocht, maar het is niet zwart, groen of behaard, dus het is geen schimmel.

Iemand die goede raad heeft? Het bier heb ik onder de laag afgeheveld naar een fust, weggooien kan altijd nog.

Het paarse op de foto is de kleur van de blauwe bes. Die heb ik voor toevoegen klein gemaakt met een staafmixer en een kwartier gepasteuriseerd in de pan, toegevoegd bij de nagisting.

Het groene, is een ispindel.

Momenteel ben ik corona positief, dus mijn reuk en smaak zijn lichtelijk weg, wat ook mijn oordeel in de war kan gooien  :nut:j.heesters3:
Hallo Joeri

Mijn voorlaatste brouwsel had ook zoiets. Lijkt  op een flor die ook over sherry in wording ligt. Heb mijn bier (een tripel) gebotteld en het bier is wel te drinken. Een licht zuurtje erin en wat me opvalt is dat het schuim snel weg is en het bier een lichte waas heeft. Mogelijk is het bier ge´nfecteerd met een wilde gist. Maar dat is een gissing van mijn kant.  Mogelijk dat andere meer ervaren brouwers op dit forum ons kunnen helpen. Dit was ook voor mij de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Jammer maar heb wel het idee dat mijn bier wel beter wordt met de tijd.

Broudoe

Jos

Oscar:
 :hoera: :hoera: :hoera: :hoera: :proost2: :proost2: :proost2: bottelen...  ^-^ :brouwen:

joerivang:

--- Citaat van: Oscar op 20-11-2021  00:34 u --- :hoera: :hoera: :hoera: :hoera: :proost2: :proost2: :proost2: bottelen...  ^-^ :brouwen:

--- Einde van citaat ---

Hij zit al op fust >:D

hopjesvla:
Dit ziet er exact uit als wat ik had met mijn Philly Sour en blauwe bes. Uiteindelijk gebotteld en ongeveer 90% van de flessen was prima te drinken, de andere waren vlak en muf. Al met al blij dat ik gebotteld heb. Apart is dat ik daarvoor hetzelfde bier met frambozen heb gebrouwen en geen problemen heb. Is hoogstwaarschijnlijk toeval, maar apart dat je nu met bosbes hetzelfde probleem heb.

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,43669.msg657381.html#msg657381

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie