Recepten > Discussie over recepten

Quadrupel met zwarte honing

(1/4) > >>

j.heesters3:
Hallo

Ik heb een quadrupel gebrouwen met donkere bijna zwarte honing.  Verdere ingrediŽnten pilsmout, pale mout, cara 100, tarwe, chocolademout en donkere kandysuiker.  Bitterhop Perle en aromahop Saaz. Gist BE 256. Staat nu nog te gisten. Twee weken na brouwen. Recept heb ik al enige keren ingezonden bij de clubwedstrijd bij de Roerstok en daar elke keer (na bij elke inzending een aanpassing te hebben gedaan) goede resultaten mee behaald. Zal het verloop van het proces hier wel posten.

Broudoe

Jos

Johan_vL:
Mag ik vragen welke kandijsuiker je hebt gebruikt en wat de ebc-waarde is? Dat kan weer helpen bij mijn volgende recept. Ik heb verschillende ervaringen met verschillende kandijsuikers. De ene is donkerder dan de andere en levert ook een andere smaak... :brouwen:

j.heesters3:
Ik heb donkere kandysuiker gebruikt. 350 EBC. Kwam van Unibrew, voor zover ik me herinner.

j.heesters3:


Dit is de kleur van de honing.

Jos

j.heesters3:
Vanddag mijn quadrupel gebotteld. Eind sg 1010 met een beginn van 1088. Wordt een stevige jongen. Smaakt nu al voortreffelijk. Nog ff geduld hebben. De honing is bijna niet te proeven maar heeft wel voor een erg donkere kleur gezorgd.

Broudoe

Jos

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie