Bierabonnement, doen of niet?

Gestart door Novice77, 06-11-2021 19:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Novice77

Zijn er hier mensen die een bierabonnement hebben? Daarmee bedoel ik een periodieke zending speciaalbier die thuis afgeleverd wordt. Dit lijkt me wel wat, naast mijn voorraadjes zelfgebrouwen bier natuurlijk  :proost:
Ik zou graag willen weten wat de ervaringen zijn (is het afwisselend genoeg, op tijd, verrassend etc). En welk abonnement heb je precies? Is het het geld waard?
Alvast dank voor de reacties!

Willem Broekema

Ik heb bewust geen abonnement. Om de reden dat ik niet altijd zin heb in juist dát biertje uit het pakket.
Stel je hebt een pakket met alleen blonde bieren of bieren van één brouwer. Grote kans dat ik nu nét zin heb in een (donker) biertje dat niet in dat pakket zit...


Natuurlijk ben jij anders dan ik, en kan dit heel goed werken voor jou. Dan zou ik dat zeker doen. Het is natuurlijk ook een mooie kans om steeds een ander soort bier te kunnen drinken, die je anders nooit zou drinken. En dat kan weer leiden tot een nieuw brouwsel... :biersmile:

PDGRRR

Citaat van: Willem Broekema op 06-11-2021  20:03 u[...]
Stel je hebt een pakket met alleen blonde bieren of bieren van één brouwer. Grote kans dat ik nu nét zin heb in een (donker) biertje dat niet in dat pakket zit...

Dat is voor mij de voornaamste reden om geen bierabonnement te nemen. Mijn buurman heeft 2 abonnementen; 1 van Frontaal en 1 Beerwulf-achtig concept (geloof ik). Van die Frontaal-pakketten krijg ik regelmatig het "lichte" spul omdat hij voornamelijk van tripels, quads en stouts houdt. Die lust ik ook wel, maar in juli/augustus heb ik meer zin in een paar lekker frisse saisons of een fruitige IPA's. Dat pakket van Frontaal is overigens wel goed, maar ik denk wel dat je snel het idee zult krijgen dat je een bier al eens eerder gedronken hebt. Ik denk dat je met een niet brouwerij-gebonden pakket meer afwisseling hebt.

Citaat van: Willem Broekema op 06-11-2021  20:03 u[...]
Het is natuurlijk ook een mooie kans om steeds een ander soort bier te kunnen drinken, die je anders nooit zou drinken. En dat kan weer leiden tot een nieuw brouwsel.

Dat is wel het grootste pluspunt van zo'n abonnement. In de winkel laat ik regelmatig een bier staan vanwege het merk, het biertype, het onzinverhaal op het etiket, bepaalde ingrediënten, et cetera. Als het dan in zo'n pakket zit ben je wat sneller geneigd het tóch te proeven en wordt je wellicht positief verrast.


Ik weet dat er abonnementen zijn waarbij je je voorkeuren kunt opgeven of zelfs je pakket kan laten samenstellen op basis van je gedronken bieren op Untappd. Alleen daar vrees ik weer dat dan de scores die je de gedronken biertjes gegeven hebt leidend worden. Mijn top 25 op Untappd bestaat uit quads, stouts, porters en barley wines en slechts 1x een IPA. Als ze dan vervolgens alleen naar de scores kijken en niet naar de frequentie zit ik straks iedere keer met een pakket dat ik met mes & vork moet eten ;)

Bierig

Ik heb iedere maand een beernami pakket en dat bevalt me wel. Superverse ipa's, mooie mix van zware en lichtere bieren.. ze houden ook rekening met de seizoenen.. nu zat er bijvoorbeeld een american amber en een mooi bokbier bij. Ik heb deze al een maandje of 6 en het verrast me nog iedere keer.


HarryL

Ik heb het niet, gezien ik al veel soorten heb gehad en liever zelf de "controle" heb over wat ik wil drinken/kopen :-)

Jan de Graaff

Geen bierabonnement maar de BrewDog adventskalender; is bijna net zoiets ;)

Daar doe ik wel even mee. Ik ga niet iedere dag in december een biertje drinken, maar ik ben wel benieuwd naar de biertjes die erin zitten. Al ben ik wel een beetje "bang" dat het na een tijdje wat meer van hetzelfde wordt. En dat is waarom ik geen abonnement van 1 brouwer zou willen. Iedere brouwer heeft zijn eigen signatuur en dat kan gaan 'vervelen'.

Ik stel, gedurende het jaar, eigenlijk mijn eigen abonnement samen. Ik heb niet een vaste supermarkt waar ik al mijn boodschappen doe, dus kom ik in verschillende en loop ik even langs het bierschap. Of even bij Gall&Gall, Melchers en andere slijters binnen kijken. En altijd is er ergens wel een biertje dat ik niet ken en mij wel aanspreekt. En aanbiedingen van bier dat ik wel ken en lekker vind. Of ik krijg wat. En zo heb ik iedere keer ander bier; soms heb ik keuzestress als ik in mijn kelder kijk wat ik voor het weekend koud ga zetten..

Het enige bier dat ik in wat ruimere mate in huis heb is het bier dat ik zelf brouw, vóór ik het merendeel weggegeven heb  :proost:

Wijbrouwers

Wij hebben diverse abonnementen gehad en vrijwel alle adventskalenders geprobeerd. We zijn er mee gestopt.
Wij houden voornamelijk van zware bieren, porters en stouts en van geuzes. Echter in de abonnementen en helemaal in de adventskalenders zitten voornamelijk hele lichte bieren. En dan niet 5% maar tussen de 2 en 4%. En heel veel hipsterbieren (of smoothies zoals sommigen ze noemen). Slechts 1 op de 30 bieren vonden we echt bij ons passen.

Wij hebben besloten om voor het geld wat je normaal kwijt bent aan een abonnement gewoon elke maand zelf bier te kopen. Het enige "nadeel" wat we ondervinden is dat we dan wat vaker bier kopen wat we al eerder hebben gehad. Het voordeel daarvan is dat we dan wel zeker weten dat het lekker is.

Het is een leuk concept als je een untappd bierdrinker bent en zoveel mogelijk wil afstrepen. Voor een gewone bierliefhebber zou ik het zeker niet aanraden.

Novice77

Bedankt voor de ervaringen. Ik ben nog niet overtuigd en ga toch nog maar even naar de bierspeciaalzaken in de buurt.

Het grootste twijfelpunt is eerlijk gezegd de prijs van veel abo's; ik vind 4 euro of meer voor een biertje best veel. Maarja dan krijg je vaak best iets bijzonders... Lastig!

Maran van Brakel

Ik heb er ook aan zitten denken om zo'n abonnement te nemen nadat ik zo'n pakket kreeg voor een verjaardag oid.
Echter de prijs is dan inderdaad veel te hoog; 4-5 euro per flesje.

Nu doe ik gewoon iene-miene-mutte op een webwinkel met een flink aanbod.
Is een stuk goedkoper en je kan zelf het biertype bepalen.
En, als je er eentje kiest die je al gehad hebt/niet zo lekker vond, sla je hem over.

CeesM

Gewoon eens in de supermarkt of slijter kijken wat ze te bieden hebben. Goedkoper en geen abonnement nodig. ;)

Snelbier

Plaatselijke supermarkt hier (Jumbo) heeft een assorti waar ik geen eens rationeel uit kan kiezen, zo veel bieren.
En daarnaast zit een slijterij met NOG specialer bieren  :weetniet:.  Zijn familie van elkaar..
Eens in de zoveel weken (bijna maanden) grabbel ik €15 bier bij elkaar, 4-6 stuks 'speciaalbier'.
Selectie-criterium is dan bijna afwezig, bewust..  Leuk etiketje: Ja.  Fout etiket: PROBEREN.. Favoriete bier (tripel) van onbekende herkomst: PROBEREN..
Op deze manier heb ik ook veel bieren (of soorten) gevonden die ik VIES vind.. Weet ik dat ook weer..
Abonnement? Ammenooitniet.  Vrijheid, blijheid.  Proost, Snelbier.

Novice77

Citaat van: CeesM op 09-11-2021  15:50 usupermarkt of slijter
Ik ben een beetje uitgekeken op het assortiment bij de supermarkt en de slijter op de hoek, vandaar dat ik verder aan het kijken ben.

Citaat van: Maran van Brakel op 09-11-2021  12:55 ueen webwinkel met een flink aanbod
Das wel een goeie, ik ga hier eens induiken!

LaurensV

Ik vind het juist leuk om naar de slijter/bierwinkel/brouwerij te gaan. Voor de beleving, de passie en het verhaal achter de brouwer/het bier. Ieder zo zijn ding natuurlijk.

Vorig jaar de Hopt adventkakender cadeau gekregen van vriendinlief en dit jaar zelf besteld. Ik zou persoonlijk dus eerder voor zo'n 'verrassingspakket' gaan dan een abbonement waar je gelijk maandelijks aan vast zit.

Loser

Ik heb maandelijks de box van To Øl aan mijn deur. 7 eigen bieren & 3 gastbieren.
Als je bent voor voornamelijk IPA top!

Mikkeller geprobeerd, te duur.
Estonian Beer Club is ook een toffe veel verschillende bierstijlen. Daarom gestopt omdat ik nogal selectief ben.

Online shop debierliefhebber daar bestel ik regelmatig & anders ga ik naar de speciaal zaak.

En nu natuurlijk de Advent kalenders.
Dit jaar probeer ik Beerrepublic uit.

Thijs Triple

Vandaag bier opgehaald bij de brouwer zelf.
Lekker lokaal en inderdaad verhaal erbij.

Brouwerij Stijl Almere

Freshhop Tripel . Beperkte oplage :proost:


Luiaard

Ik vind het leuk om bij de lokale bierwinkels langs te gaan, dat is eigenlijk de voornaamste reden dat ik niks online koop. Als ik echt graag een specifiek bier van een specifieke brouwer wil dan vraag ik dat aan de verkoper in de bierwinkel. Daarbij kan ik gezellig een praatje maken en soms een eigen gebrouwen biertje inruilen.

Daarbij heb ik het geluk dat ik 3 goede bierwinkels op loopafstand heb die ook echt specialiseren in bier. Daarbij zijn er meerdere goede biercafés in de buurt en zelfs een brouwerij in de staat waar ik woon!

Erny

Ik heb het Proeftuin abonnement van Hertog Jan. Hiermee ontvang je elk kwartaal 3 kruiken (50 cl) van één nieuw exclusief bier. Kosten per jaar €130,--. Veel geld maar als je omrekent valt het ook wel weer mee. Dit is een nieuw initiatief van Hertog Jan. De eerste flessen met experimenteel bier komen in maart dit jaar binnen.  Dus ik kan nog niets zeggen over de bieren. Ik merk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar wat er komen gaat.


JanPieter

Citaat van: Erny op 15-02-2022  12:41 uIk heb het Proeftuin abonnement van Hertog Jan. Hiermee ontvang je elk kwartaal 3 kruiken (50 cl) van één nieuw exclusief bier. Kosten per jaar €130,--. Veel geld maar als je omrekent valt het ook wel weer mee. Dit is een nieuw initiatief van Hertog Jan. De eerste flessen met experimenteel bier komen in maart dit jaar binnen.  Dus ik kan nog niets zeggen over de bieren. Ik merk wel dat ik ontzettend nieuwsgierig ben naar wat er komen gaat.

Ik heb een Moersleutel The Guild abo, maar ik moet het eerste pakket nog binnenkrijgen. Een Moersleutelpakket is niet goedkoop, en komt elke 2 maanden. Grofweg 44 euro per maand, voor 6 to 8 bieren per maand. Dat gezegd hebbende, 4 x per jaar 1.5 liter van dezelfde HJ special voor 32.50 is ook echt heel veel geld.... Ik ben benieuwd of dit echt waar is voor het geld.

De Hopman

Ik heb ook het proeftuin-abonnement, en inderdaad: per liter is dat bijna belachelijk duur.
Maar goed, ik heb er ook 2 glazen bijgekregen, en die kruikjes zijn leuk te gebruiken om eigen bier in te bottelen, en je betaalt ook voor de verrassing en de ervaring...
En zo zijn er nog wel een paar redenen te verzinnen waarmee ik dit voor mezelf recht kan lullen.  ;)
Als je gewoon lekker bier wilt is een abonnement simpelweg niet rendabel, maar een 'cadeau' uitpakken is toch een stuk leuker dan zelf iets uitzoeken in de winkel ;)

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.