Hobbybrouwen > Apparatuur

Hop gun

(1/4) > >>

hansHalberstadt:
Heeft iemand al eens geexperimenteerd met het zelf bouwen van een hop gun met een pompje zoals de profs het ook doen?
Ik wil zoiets gaan maken voor ipa's maar kan dan misschien nog wat ervaringen meenemen.
Mooie van een hopgun is denk ik dat je niet al die hop rommel in je bier krijgt en je het er ook weer snel vanaf kunt koppelen zodra de smaak en geur is overgedragen.

Johan_vL:
Het is een super idee, maar best wel lastig denk ik. Hoe kom je bijvoorbeeld aan een filterkaars? En je wil er eigenlijk niet een van kunststof, maar gesinterd metaal of keramiek....

Of zou het een idee zijn, om zo'n waterfilter gebruiken, maar daar kan misschien niet voldoende hop in, of een groter filterhuis aan zo'n waterfilter maken, maar ja hoe tap je daar dan van die grove draad in?  :nut:

seed7:

--- Citaat van: Johan_vL op 15-10-2021  07:24 u ---Het is een super idee, maar best wel lastig denk ik. Hoe kom je bijvoorbeeld aan een filterkaars? En je wil er eigenlijk niet een van kunststof, maar gesinterd metaal of keramiek....

Of zou het een idee zijn, om zo'n waterfilter gebruiken, maar daar kan misschien niet voldoende hop in, of een groter filterhuis aan zo'n waterfilter maken, maar ja hoe tap je daar dan van die grove draad in?  :nut:

--- Einde van citaat ---

Zo fijnmazig hoeft het filter niet te zijn, dat slaat alleen maar dicht. Gaas of gaatjes plaat met een gatdiameter van 0.5 mm is prima als je bloemen gebruikt.

Ik heb er een gebouwd van een 50 liter fust. Daarin zit een filter/zeef in met gaatjes 0.5 mm dacht ik. Daaromheen zit een gaatjesplaat met gaten 1 of 2 mm. De lagen van steeds fijnere zeven is om dichtslaan te voorkomen.

Voor inspiratie zoek op DIY Randal, of Hop Rocket

Ingo

Johan_vL:
Als ik die links bekijk zie je ook waterfilters zoals ik al benoemde, misschien toch eens proberen. Maar ik ben toch ook wel heel benieuwd hoe je dan een fust hebt omgebouwd. Gebruik je daarvoor een corny keg zodat je ook de hops er weer redelijk makkelijk uit kunt krijgen?

Gebruik je dan gas in, als bier in? en bier uit als bier uit? en hoe heb je de bier uit dan gemaakt? gewoon zo'n dipstick dopje erop en gaatjes geboord? ben super benieuwd ...

seed7:

--- Citaat van: Johan_vL op 15-10-2021  15:31 u ---Als ik die links bekijk zie je ook waterfilters zoals ik al benoemde, misschien toch eens proberen. Maar ik ben toch ook wel heel benieuwd hoe je dan een fust hebt omgebouwd.

--- Einde van citaat ---

Zal wat plaatjes schieten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie