Recepten > Discussie over recepten

Op zoek naar recept met ronde hoeveelheden 20-25 liter

(1/4) > >>

Freggel:
Ik ben op zoek naar recepten met ronde hoeveelheden aan ingrediŽnten, zeg maar in kilo of per 100g ram waar het om hop gaat. De reden hiervoor is dat ik vrij weinig ruimte heb voor voorraad en vaak inkoop als ik ga brouwen. Zonde dan om al die beetjes te laten liggen. Een paar gram weggooien is wel prima, maar een kilo van een mout moeten kopen en maar 250 gram nodig te hebben is toch best zonde, een keertje ok, maar liever wat duurzamer.

Voorkeur gaat uit naar zware blonde, tripel en ipa

Heb al eens gezocht maar kan zo snel niets vinden (kan ook niet filteren erop in de diverse apps) heeft hier iemand een idee?

SanderH:
Heb je er wel eens over nagedacht dat je een recept ook gewoon kan schalen naar de ingrediŽnten??

Freggel:
Zeker, goeie tip. Ik ga eens kijken hoe ik dat in brewfather voor elkaar krijg! Thanks

Jacques:

--- Citaat van: Freggel op 09-10-2021  15:45 u ---Heb al eens gezocht maar kan zo snel niets vinden (kan ook niet filteren erop in de diverse apps) heeft hier iemand een idee?

--- Einde van citaat ---

Je hoeft recepten niet altijd op de gram af te wegen. Gewoon zelf afronden kan ook als het gaat om basismouten. Bij donkere mouten kun je dat beter niet doen.  >:D
En verder kan ik je aanraden om een vacuŁmapparaat aan te schaffen. Een aangebroken verpakking hop vacumeer je opnieuw waardoor deze goed bewaard kan worden in een koelkast/vriezer.

JanDeGraaff:
Ken je de moutmixer service van brouwmout.nl al? Daar kun je op de gram nauwkeurig al je mouten in je recept opgeven en desgewenst geschroot laten afleveren. Dat is zo duurzaam als het maar kan en lijkt mij in jouw geval de ideale oplossing..

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie