Overige > Bierproeven/Uitwisseling proefervaringen

Ouwe meuk of kelderschat?

(1/3) > >>

Jeroen76:
Gisteren een Westmalle tripel uit 1992 opengetrokken en deze eens even geproefd. Dit was zeker een aangename verrassing.

Kleur was opvallend donker, gebruikten ze destijds andere mout? Schuim was nog prima en bleef redelijk staan. Koolzuur was nog prettig aanwezig maar minder dan bij een huidige Westmalle tripel.

Smaak was totaal anders, warm, zoeter en meer richting de port/madeira dus wat wijnachtig. Herken dit van de gerijpte Hertog Jan Grand Prestige. Er zat wel wat bezinksel in het flesje maar rustig uitgeschonken en wat er mee kwam zakte snel naar beneden. Qua alcohol lijkt het alsof hij zeker niet sterker is geworden eerder wat zachter.

Leuk om te doen zo en heb nog wel wat meer kelderschatjes of meuk staan. Wie weet onder jullie ook nog. Lijkt mij leuk om dit te delen en te lezen.






Gr. Jeroen

JanEric:
Zowel de kleur als de smaak lijkt me een kwestie van oxidatie.

LAM:
Wat leuk zeg! Het alcoholpercentage zal vast ook wel hebben meegespeeld in de houdbaarheid van het biertje. Ben benieuwd naar de andere kelderschatjes.

EvdBroek:

--- Citaat van: JanEric op 29-09-2021  14:18 u ---Zowel de kleur als de smaak lijkt me een kwestie van oxidatie.

--- Einde van citaat ---
Inderdaad volledig geoxideerd

Snelbier:
Kelderschatten?  ik heb een rode box in de garage met opschrift 'Afgekeurd, later testen.  Pa'.......
Is het eerste waar de koters induiken als ze eens thuiskomen.. Weten donders goed dat daar pareltjes tussen zitten.
Zelden iets langer dan 1 jaar weten te bewaren.. Beschouw bier zelf dan ook als 'versproduct', zal erfelijk zijn.
proost, Snelbier

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie