Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Test hopcreep nav seminar Yakima Chief Hops  (gelezen 296 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.676
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Test jopcreep nav seminar Yakima Chief Hops
« Reactie #25 Gepost op: 16-09-2021 23:53 u »

Maar nogmaals: het gaat om het effect op de smaak. Door hop te verhitten heb je geen hopcreep, daar hoef je onderzoek voor te doen.
Het is een compromis tussen zo min mogelijk verhitten (nadelig voor smaak en geur) en zo veel mogelijk de enzymen denatureren (minimale temperatuur /tijd nodig). Dus dan zul je toch uit moeten zoeken hoe veel je moet verhitten en hoe lang door te kijken bij welke laagste temperatuur/ kortste tijd voor thermische belasting geen hopcreep meer optreedt. 


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.355
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Test jopcreep nav seminar Yakima Chief Hops
« Reactie #26 Gepost op: 17-09-2021 00:06 u »
Het is een compromis tussen zo min mogelijk verhitten (nadelig voor smaak en geur) en zo veel mogelijk de enzymen denatureren (minimale temperatuur /tijd nodig). Dus dan zul je toch uit moeten zoeken hoe veel je moet verhitten en hoe lang door te kijken bij welke laagste temperatuur/ kortste tijd voor thermische belasting geen hopcreep meer optreedt.

Zeker. Daarom moet je heel veel data verzamelen...

Overigens kan het zijn dat de alfa- en beta-amylase van hop een andere inactiveringstemperatuur heeft dan die van gerst. Ik heb in ieder geval eens een artikel gelezen waarbij geconstateerd werd dat dit geval was bij tomaten.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.676
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Test jopcreep nav seminar Yakima Chief Hops
« Reactie #27 Gepost op: 17-09-2021 00:15 u »
Zal ook afhangen van de omgeving waarin de enzymen zitten (waterig, vet, zetmeel) Shellhammer wist ook niet precies waar die enzymen zitten meende ik opgemaakt te hebben uit die presentatie. (Op de bellen of in de bellen.)

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.355
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Test jopcreep nav seminar Yakima Chief Hops
« Reactie #28 Gepost op: 17-09-2021 00:29 u »
Zal ook afhangen van de omgeving waarin de enzymen zitten (waterig, vet, zetmeel) Shellhammer wist ook niet precies waar die enzymen zitten meende ik opgemaakt te hebben uit die presentatie. (Op de bellen of in de bellen.)
Het is volgens mij plantafhankelijk.

Uit het seminar blijkt dat in hopzaad meer enzymen zitten. Niet zo heel vreemd overigens. In hopzaad zitten reservestoffen die ontsloten moeten worden door enzymen voor het kiemproces.

Offline pincopallino

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.420
  • drink gezond
Re: Test jopcreep nav seminar Yakima Chief Hops
« Reactie #29 Gepost op: 24-09-2021 11:59 u »







Tags: