Vraag nav prijswinnend kriekbier

Gestart door wulletje, 16-09-2021 14:29 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

wulletje

Dit is een afgesplitst topic. Voor het originele topic zie
https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,23077



Hallo,. Ik lees in sommige reacties dat het bier met fruit tot soms 3 maand weg wordt gezet.
Fruit is drijvend. Bestaat de kans dan niet dat het gedeelte fruit dat niet onder het bier zit gaat beschimmelen? Alvast dank voor jullie reacties !

Snelbier

Citaat van: wulletje op 16-09-2021  14:29 uHallo,. Ik lees in sommige reacties dat het bier met fruit tot soms 3 maand weg wordt gezet.
Fruit is drijvend. Bestaat de kans dan niet dat het gedeelte fruit dat niet onder het bier zit gaat beschimmelen? Alvast dank voor jullie reacties !
- Bier (met of zonder frui)t wordt wel langer dan 3 mnd weggezet, mag geen probleem zijn. Neem Pilsener (met lange lagertijd) als voorbeeld.
    Schoon werken, géén infecties of schimmels inbrengen, simpel..
- Op jonbier (elk gistvat) ligt een wolk van CO2.  Dit beschermt tegen veel reacties.
  Het maakt qua infectie-gevaar niet meer uit of de bron boven of onder het bier zit, zuurstof is minimaal.
- Fruit in bier blijft NIET altijd drijven, wordt (ivm rendement) gemalen/verpulpt/etc.  Lucht eruit, en.. zinkt in het jongbier.
Zelfs als het blijft drijven (net als hopbellen in een IPA) geeft dat géén problemen.
Door fruit-suikers wordt de hele prut langzaam opgenomen in het jongbier, zelfs als het eerst 'drijft'.. Afgezien daarvan:
Beschimmelen etc ?? Hoort géén probleem te zijn in bier.
  Voorkomen door ONBESCHIMMELD fruit etc te gebruiken. Koken of invriezen is de oplossing.
   Qua smaak (verlies) heeft invriezen de voorkeur boven koken.
Proost,  Snelbier

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.