Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Fruit Lambic  (gelezen 410 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline babr

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Fruit Lambic
« Gepost op: 02-08-2021 11:20 u »
Ik heb een recept gevonden van een Fruit Lambic wat ik graag zou willen brouwen. In het recept staat dat ik tijdens de nagisting 4,5 kg diepvries frambozen moet toevoegen.

Nou vraag ik mij af of deze bevroren frambozen direct in een schoon gistvat mogen? (zonder dat ik ze aanraak) Of moeten deze eerst nog gekookt / verwarmd worden?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.229
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Fruit Lambic
« Reactie #1 Gepost op: 02-08-2021 22:26 u »
Door het bevriezen ontstaan ijskristallen die prikken de meeste cellen van wilde gisten die van nature op de frambozen zitten stuk.
Daarnaast bevat je bier na de hoofdgisting alcohol en koolzuur. De pH is laag en nagenoeg alle aminozuren zijn verbruikt. Hierdoor kunnen weinig micro-organismen zich ontwikkelen. MelkzuurbacteriŽn kunnen zich wel ontwikkelen maar dat is bij een lambiek geen probleem... 

Offline Bram86

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 192
  • Land: nl
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Fruit Lambic
« Reactie #2 Gepost op: 03-08-2021 07:21 u »
Ontdooi je fruit wel voordat het in contact komt met het bier. Anders daalt je temperatuur teveel.

Tags: