Algemeen > Stel je voor

Voorstellen: Nic

(1/2) > >>

Nic338368:
Ik ben Nic 338368 55 jaar en hobbybrouwer.
Ik heb al een aantal keren op het forum gekeken maar ik ga niet deelnemen aan het forum voordat ik mij voorgesteld heb.Ik bak mijn eigen brood en brouw bier. Ik heb dit altijd gedaan met pannen en een zelfgemaakt zeef. Dat is tijdrovend en bovendien zwaar tillen. Een pan met bijna 6750 gram mout en 25 liter water 3x van het fornuis tillen om met de hooikist methode, inpakken in een dekbed is zwaar en met steeds hogere temperaturen ook uitkijken.

Ik heb daarom een Easybrew30+ gekocht en heb hier gisteren voor het eerst mee gewerkt. Een heel verschil in arbeidsintensiviteit en minder tijd.
De boekjes die ik heb zijn van Jan Van Schaik, Brouw bier voor je plezier, Henk van Slachteren, Het Internationale Bier Brouw Boek en Ron Hoose Zelf Bier maken. Ze zijn uit de jaren 80.

Ik heb een aantal jaren niet gebrouwen maar ben door Collega's die zelf brouwen een paar jaar geleden weer begonnen met brouwen.
De laatste bieren heb ik gebrouwen volgens het Duitse Rheinheidsgebot. Dat is geen must maar gewoon leuk om mee te experimenteren.
Daarnaast heb ik sinds vorig jaar een tapinstallatie in de keuken staan en gaat het grootste gedeelte op vaten.

Jacques:
Welkom op het forum Nic.

Sinds de jaren 80 zijn veel inzichten rond het brouwen gewijzigd. Zo is er tegenwoordig veel meer aandacht voor oxidatie.

Derp:
Interessant hoor, brouwen volgens Rheinheitsgebot. Doe je het dan ook zonder suiker en CO2 toevoeging? Dat lijkt me best moeilijk, terugkoelen precies op het juiste moment in de staart van de vergisting.

Welkom en veel plezier!

Heuvinger brouwerij:

--- Citaat van: Nic338368 op 20-07-2021  16:59 u ---De boekjes die ik heb zijn van Jan Van Schaik, Brouw bier voor je plezier, Henk van Slachteren, Het Internationale Bier Brouw Boek en Ron Hoose Zelf Bier maken. Ze zijn uit de jaren 80.

--- Einde van citaat ---
Geweldig!
Die boeken heb ik ook.

Nic338368:
Ik haal de speiße, zoals de Duitsers het noemen uit het gekookte wort en die doe ik ontsmette beugelflessen, deze voeg ik weer toe als ik wil gaan bottelen of fusten. Je moet volgens Duitse sites rekenen op 5 tot 10%. Ik heb ook een keer later een kleine hoeveelheid gebrouwen om daarna toe te voegen. UWVVCU

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie