Algemeen > Algemeen

Wanneer ben je begonnen met het brouwen van eigen brouwsels?

(1/11) > >>

Lech_hobbybrouwer89:
Dag allemaal,

Ik vroeg me af na hoeveel brouwsels de meesten van jullie dachten: "Laat dat blik/moutpakket maar zitten, ik koop mijn eigen mout/hop/gist in en ga lekker zelf experimenteren" :brouwen:. 

Voor mij nu nog absoluut een stap te ver, want wil het eerst wat beter onder de knie krijgen (en dat is na 4x brouwen nog niet echt het geval). Want er komt in het begin best wel wat op je af; voor mij begon het vorig jaar bij wijze van proberen ("laat ik eens een basispakketje kopen en zien waar ik uitkom"). Toen ik afgelopen kerst ineens allemaal bierbrouw-spulletjes en het boek "verander water in bier kreeg", ben ik mij in de wondere wereld gaan verdiepen en kwam ik er al snel achter dat een brouwautomaat (volgens sommigen brouwapparaat) voor mij wel een goede was. Daarna ook het boek van Jacques gekocht en zo iedere keer weer wat aangeschaft (ben een beetje van het type gemakzucht dient de mens, dus dat wat makkelijk kán, daar investeer ik dan liever in).

Enfin, ik dwaal af.. Dus mijn vraag, vanaf hoeveel brouwsels, of na hoeveel tijd dacht je, laat ik het eens zelf inkopen en wat gaan experimenteren? Want daar komt dus ook een BrouwHulp/BrouwVisie/Brewfather bij kijken begrijp ik (iemand tips voor een programma waar elke beginner mee overweg kan? Ja ik weet, zoek(functie)t en gij zult vinden is de gevleugelde uitspraak hier, maar leuk om de verhalen te lezen).

Want zomaar mout/hop/gist inkopen en gaan brouwen dat gaat denk ik niet zo makkelijk..Hoewel er vast nog draadjes zijn waarbij staat van welk mout je nooit te veel kan hebben.. ^-^

Nou, ik ben benieuwd (hoeft niet zo'n lang verhaal te zijn als dat van mij :proost:

Groet,

Lech :degroeten:

Eriks:
Vanaf mijn eerste brouwsel! Ik heb nog nooit iets met een kant en klaar pakket gemaakt of mout mix
Mijn idee was toen ik starten dat het maken van e recept in BrouwHulp onderdeel is van het brouwen. Ik vergeleek het met een knor wereld pakket kopen, dan kan je ook niet zeggen dat je lekker van koken houdt.
Wat ik wel heb gedaan is een jaar lang enkel recepten van deze site nagemaakt, met aanpassingen om het te leren en na een jaar mijn eigen recepten gemaakt (en nog steeds leuke winnende recepten nagemaakt)

ray81:
Mijn volgorde:

* Drie blikbrouwsels
* Een brouwdag met een ervaren hobbybrouwer
* Een moutpakket zelf
* Hetzelfde recept als bij punt 2
* Zelf ontwikkeld recept
* Daarna altijd zelf ontwikkelde recepten gebrouwen (tenzij ik wat kreeg)

GeBaxke:
Ooit eens begonnen met een blik (was ik 17 jaar), daarna een jaar of drie met mout extracten met af en toe wat mout erbij (steepen), toen een jaar of 35 volmout en nu weer aan de gang met mout extracten, geen volmout meer. Zo ken ‘t ok lope jonge.

ramon86:
Eerst 2 kant-en-klare pakketten met o.a. moutextract gebruikt, toen overgestapt op all-grain :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie