Algemeen > Algemeen

Koper dompelkoeler schoonmaken

(1/2) > >>

brouwerwaldonk:
Wat is de beste manier om die schoon te maken. Kan dat met schoonmaakazijn en hoe sterk moet de oplossing zijn of moet het met 100% azijn.

Hopfenfox:
Zelf maak ik mijn Hopfengott na brouwen schoon door een kwartier op 60 graden rond te pompen met Oxi. De koeler zet ik soms in de ketel tijdens dat proces. Meestal spoel ik m goed af, hij gaat toch 10 minuten in de kook mee. Soms zet ik ook andere onderdelen zoals de spoelplaat en hopspider in de ketel tijdens de reiniging. Werkt prima.

Flubrewer:
Alleen OXI? Ik dacht dat dat een ontsmettingsmiddel was en geen reinigingsmiddel...

Jacques:

--- Citaat van: brouwerwaldonk op 27-06-2021  11:06 u ---Wat is de beste manier om die schoon te maken. Kan dat met schoonmaakazijn en hoe sterk moet de oplossing zijn of moet het met 100% azijn.

--- Einde van citaat ---

Wat wil je bereiken?

Als je de koperen dompelkoeler wilt ontdoen van een oxide laag dan kan dat met zowel schoonmaakazijn als met natuur azijn. Als je ziet dat het metaal blank is is de oxide laag verwijderd.

Wanneer je de dompelkoeler wilt ontdoen van een eiwitaanslag kun je aan de gang met Cif en een nylon schuursponsje. Ook kun je Enzybrew 10 gebruiken dat is zeer effectief in het verwijderen van organische verontreinigingen.

Jacques:

--- Citaat van: Flubrewer op 27-06-2021  21:49 u ---Alleen OXI? Ik dacht dat dat een ontsmettingsmiddel was en geen reinigingsmiddel...

--- Einde van citaat ---

Oxi is een reinigingsmiddel met desinfecterende eigenschappen...

Het belangrijkste bestanddeel van oxi is natriumpercarbonaat. In heel wat schoonmaak- en wasmiddelen zit deze stof.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie