Algemeen > Stel je voor

Even voorstellen Josti

(1/2) > >>

Josti:
Hallo hier vanuit het noorden van Nederland: de provincie Groningen! Ik brouw al ruim drie jaar en ben zo'n 50 brouwsels verder.. Uit die 50 recepten heb ik een paar gehaald die ik verder ben gaan ontwikkelen: een pale ale, een tripel en een ris. Voor de rest vooral lekker experimenteren. Mijn laatste recept is een stout met koffie, gember, honing en chilipeper. Ben ooit begonnen met een kant en klaar brouwpakket. Daarna gelijk zelf recepten ontwikkelen met BrouwHulp  :biersmile: Ik heb nu een Easybrew50, fijn apparaatje.

Laatst kwam ik op verschillende waterbehandeltopics terecht op het forum. Ben nu begonnen met het aanpassen van mijn brouwwater om uit te zoeken of er verschil is te ontdekken. Dat lange wachten is trouwens wel een dingetje, na het bottelen...  :proost:

Jos

Jacques:
Welkom op het forum Jos.

Hoe vaker je brouwt des te minder het lastig is om te wachten.  :)

Tip: hoewel het interessant kan zijn adviseer ik gebruik van bijzondere ingrediŽnten zoals koffiebonen en chilipepers zo veel mogelijk te beperken. Dit soort ingrediŽnten gaan snel de smaak van je bier overheersen waardoor het eindresultaat snel tegenstaat.

HarryL:
Welkom Jos!

Leuk je "geschiedenis" te lezen.
Ik ben wel benieuwd naar het bierrecept met de chilipeper.
Zelf ben ik nog niet zo ver om dat te gaan gebruiken, maar ben wel benieuwd wat voor hoeveelheden je gebruikt.

CeesM:
Welkom Jos,

50 brouwsels in ruim 3 jaar. En ga je dat nu met een Easybrew 50 doen? Krijg je met je eerdere brouwfrequentie dat allemaal wel weggedronken? ;)

joenedu:
Welkom! Volgens mij zitten we aardig in de buurt, tenminste, als je waterinstelling in BrouwHulp een tikfoutje bevat (Nieptap ipv Nietap). Klinkt interessant, je laatste recept.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie