Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Tapdruk te hoog  (gelezen 407 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Ricardofayd

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Tapdruk te hoog
« Gepost op: 11-06-2021 22:00 u »
Hallo iedereen, ;D

Ik heb een bierboy bt35 op de kop weten te tikken. Inmiddels alles netjes aangesloten. Echter ervaar ik dat het bier te hard uit de tapkraan komt.

Er zit geen compensator tapkraan op. Volgens schema zal ik een CO2 druk moeten aanhouden van rond 2,5 bar. Maar zodra ik ga tappen stroomt het bier er zo hard uit dat dit alleen maar zorgt voor veel schuim in je glas.

Als ik een CO2 druk instel van 1,0  bar heb ik dit probleem echter niet en tap Ik de mooiste biertjes 8) ;) Ik weet echter niet of het schadelijk is om zn lage druk te hebben.

Hebben jullie adviezen voor mij? Compensator kraan aanschaffen? Of lekker doorgaan tappen op 1,0 bar?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bultje76

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Land: se
  • GrainFather-er
Re: Tapdruk te hoog
« Reactie #1 Gepost op: 11-06-2021 22:08 u »
1 bar is prima voor gekoeld bier, ik tap zelf op 1.2.

Offline Ricardofayd

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Tapdruk te hoog
« Reactie #2 Gepost op: 11-06-2021 22:48 u »
Fust is bij mij niet gekoeld.

Offline bultje76

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 147
  • Land: se
  • GrainFather-er
Re: Tapdruk te hoog
« Reactie #3 Gepost op: 12-06-2021 14:59 u »
Dan is 2.5 bar waarschijnlijk nodig om de juiste hoeveelheid CO2 in je bier te krijgen. Voor gewoon tappen is het dan geen enkel probleem de druk weer terug te zetten naar 1 bar. Zelf zou ik hem daarna uiteindelijk weer op 2.5 zetten om het CO2 niveau op peil te houden, maar kan ook aan einde van de avond of zo. Zo heel snel verdwijnt de CO2 nou ook weer niet uit je bier.

Tags: