Algemeen > Mededelingen/discussie over het forum

Brouwsel mislukt?

(1/2) > >>

BobDeBrouwer74:
Mijn derde brouwsel pakte anders uit dan de eerste twee.  :-[ Misschien dat een van de meer ervaren brouwers mij op weg kan helpen?

1. Ik heb een blond gebrouwen en na fermentatie was de gist klonterig, ipv egaal. Zou dit door de Iers mos kunnen komen dat ik heb toegevoegd? of komt dit door een besmetting?

2. langs de rand van het bier, bevindt zich zwarte aanslag. Is dit schimmel? Is dit brouwsel verloren?

Hartelijk dank voor het delen van jullie mening. Ik ben benieuwd.

Leuk hoor dat brouwen!

Bob


Derp:
Klonterig heb ik niet echt een verklaring voor maar bij een infectie smaakt je bier raar. Heb je een slokje genomen? Dan weet je het meteen. Boterig smaakje is normaal overigens, das diacetyl en trekt nog weg.

Zwarte rand heb ik wel van gehoord bij nieuwe rvs vaten en schijnt niet schadelijk te zijn. Is het vat inderdaad nieuw?

Wat je ook doet.. lekker 2-3 weken bij kamertemperatuur zetten en proeven. Op de fles zit het toch al.

BobDeBrouwer74:
Thanks voor de reactie. Geen slokje genomen. Maar ga ik zeker over paar weken doen.

Het vat is drie keer gebruikt.

Groet,
Bob

Jacques:
Gisten flocculeren (= samenklonteren) op verschillende manieren. Wat ik zie verontrust mij niet.

Die donkere aanslag ken ik niet, dat heb ik bij mijn brouwsels nooit gezien. Misschien is je vat niet goed gepassiveerd?

hans_nwk:
Die donkere aanslag lijkt een beetje een schimmelrandje. Zat je vat goed dicht?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie