Hobbybrouwen > Algemene vragen hobbybrouwen

IPA Recept

<< < (2/2)

Timmeh4:

--- Citaat van: Kramer op 03-06-2021  10:09 u ---Blurred Lines is ook een NEIPA. Waarom ze de Hazy Stacey een New England Pale Ale noemen is mij niet helemaal duidelijk, de I in IPA staat allang niet meer voor India maar vooral voor veel hop. En dat zit er wel in. Ach ja, stylen.....

Als je nog nooit een IPA hebt gebrouwen kan je het beste met een simpel recept beginnen. Die zijn overal online te vinden. Hier op het forum bijvoorbeeld: https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,29674.0.html. Ik zou dan niet gelijk zoveel Citra doen, dat is lekker maar op dit moment veel te duur. Ik gebruik nu zelf Summit als bitterhop (veel en goedkoop te krijgen), soms wat magnum erbij. Cascade is lekker en traditioneel als dry-hop bij IPA maar iets als Motueka geeft ook dat fruitige. Kijk eens op bijvoorbeeld hopslist voor wat ideeŽn.

--- Einde van citaat ---

Ik kwam de volgende website tegen op internet, https://homebrewanswers.com/single-hop-ipa-recipe/ en dit lijkt me wel een goede basis om mee te beginnen, ik denk alleen dat ik de dry hop ga vervangen voor een whirlpool toevoeging om zo het gistvat niet meer open te hoeven maken.

Ik heb de volgende hopsoorten nog liggen in voldoende voorraad: Chinook, Endeavour (volgens de website een mindere keus), Opal, Sterling en Triskel. En voor de bitterhop wilde ik Magnum gaan toevoegen.

Als ik in het lijstje van jou style guide kijk vind ik hier ook geen Citra hop in terug? Wel even mijn hoppen opgezocht en dan lijkt mij een chinook of sterling wel iets om te gaan proberen.

Kramer:

--- Citaat van: Timmeh4 op 03-06-2021  17:57 u ---Ik kwam de volgende website tegen op internet, https://homebrewanswers.com/single-hop-ipa-recipe/ en dit lijkt me wel een goede basis om mee te beginnen, ik denk alleen dat ik de dry hop ga vervangen voor een whirlpool toevoeging om zo het gistvat niet meer open te hoeven maken.

--- Einde van citaat ---

Dat kan uiteraard prima. Mocht je dit doen omdat je bang bent voor infecties kan ik dat begrijpen, alleen is dat niet nodig. De lagere pH, de alcohol en de eigenschappen van de hop zorgen ervoor dat je dit veilig kan doen, ik zou alleen eventuele zakjes voor dry-hop reinigen. Maar zoals gezegd, als je voorkeur uitgaat naar Whirlpool kan je dat ook doen (met een net iets ander effect).


--- Citaat van: Timmeh4 op 03-06-2021  17:57 u ---Als ik in het lijstje van jou style guide kijk vind ik hier ook geen Citra hop in terug? Wel even mijn hoppen opgezocht en dan lijkt mij een chinook of sterling wel iets om te gaan proberen.

--- Einde van citaat ---

Klopt, andersom weer wel, bij Citra staat IPA wel als style. Sowieso moet je al die styleguides vooral gebruiken om ideeŽn op te doen en zeker niet zien als dingen die niet kunnen. Chinook zie je veel in commerciŽle IPAs, daar kan je bijna niet fout mee gaan. Magnum als bitterhop vind ik zelf ook erg lekker en heb ik in meerder IPAs gebruikt.

Timmeh4:

--- Citaat van: Kramer op 04-06-2021  21:45 u ---Dat kan uiteraard prima. Mocht je dit doen omdat je bang bent voor infecties kan ik dat begrijpen, alleen is dat niet nodig. De lagere pH, de alcohol en de eigenschappen van de hop zorgen ervoor dat je dit veilig kan doen, ik zou alleen eventuele zakjes voor dry-hop reinigen. Maar zoals gezegd, als je voorkeur uitgaat naar Whirlpool kan je dat ook doen (met een net iets ander effect).

--- Einde van citaat ---

Niet zo zeer voor infecties, wel vaker een dry hop gedaan met de hop zo in het gistvat maar vindt het via de whirlpool persoonlijk fijner om te doen.

Ik zit er wel over te denken om het wort na de maisch te splitsen in 2 delen en dan apart te koken met beide een andere aroma hop. Een met Chinook en de ander met ?
Welk uit mijn lijstje zou je adviseren?

Kramer:
Dat is altijd leuk om te doen, leer je de hop goed kennen. De Opal hop heb ik zelf niet gebruikt dus daar kan ik niks over zeggen. Triskel heeft wel wat weg van Chinook dus ik denk dat de Sterling dan een duidelijker verschil geeft.

Timmeh4:

--- Citaat van: Kramer op 05-06-2021  20:18 u ---Dat is altijd leuk om te doen, leer je de hop goed kennen. De Opal hop heb ik zelf niet gebruikt dus daar kan ik niks over zeggen. Triskel heeft wel wat weg van Chinook dus ik denk dat de Sterling dan een duidelijker verschil geeft.

--- Einde van citaat ---
Top, dan ga ik een versie met chinook en een met Sterling brouwen. Nu nog eens kijken wanneer ik weer tijd heb om te kunnen brouwen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie