Hobbybrouwen > Apparatuur

Werkt een vriezer goed als vergistingskast?

<< < (3/3)

Derp:

--- Citaat van: hans_nwk op 31-05-2021  16:12 u ---Zo'n tafelmodel lijkt me niet best voor je rug, lastig een vol vergistingsvat erin zetten en eruit halen lijkt me.
Met mijn CCT lijk me dat vervelend.
Hebben degenen die een tafelmodel gebruiken daar geen problemen mee?

--- Einde van citaat ---
Heb maar een SS brew bucket en vind het al niet ideaal nee.. Heel erg is het niet maar je zit wel ff buiten je macht in een rare bocht te frotten ja.

Fractus:

--- Citaat van: Mr.T op 01-06-2021  14:58 u ---Ik zou een gat in de vriezer kunnen boren, maar waar zonder iets belangrijks te beschadigen?

Alan

--- Einde van citaat ---

Ik zou het eerst een keertje proberen voordat je er een gat in boort. Misschien valt het bij jou wel mee met de hoeveelheid condens, en kun je er gewoon een doekje langs halen na de vergisting zodat het weg is. Boren kan altijd nog

WP:
Ik heb het in een vriezer geprobeerd maar vond het helemaal niks. Duurt even voordat de compressor koude levert en dan is het gelijk heel veel waardoor er enorme pieken zitten in de temperatuur. De st1000 registreert dat je temperatuur is bereikt maar dan werkt de vriezer nog na waardoor tem nog 2 graden daalt. Het omgekeerde gebeurt ook al is dit minder. Veel vriezers zijn gemaakt om goed te functioneren als ze goed gevuld zijn en producten op -15-18 graden worden bewaart hierdoor is er een natuurlijke isolatie en blijft de ge´soleerde bak eenvoudig koud. Omdat bij vergisting de temp boven 0 graden ligt koel je naast het wort ook heel veel lucht die snel opwarmt zodra de vriezer afslaat. Stroomverbruik is hierdoor ook stevig maar belangrijker de compressor van de meeste vriezers zijn niet gemaakt om regelmatig aan te springen. Persoonlijk vind ik het met een koelkast veel beter werken!

Succes met het proberen.

Mr.T:
Helder - dank je. Ik laat de vriezer staan en zoek een koelkast.

Snelbier:

--- Citaat van: Mr.T op 11-07-2021  14:18 u ---Helder - dank je. Ik laat de vriezer staan en zoek een koelkast.

--- Einde van citaat ---
Strak plan.. Vriezers (en koelkasten met bovenliggend vriesvak) hebben teveel koel-capaciteit;
 als de inkbird 'stopt' met koelen ijlt het hele systeem soms meerdere graden na, dus GEEN temperatuur-controle.
Let er op dat de koelkast voldoende hoge binnen-afmeting heeft. Dus (laten) meten boven groentenla tot 'plafond' van kastje.
Succes, Snelbier.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie