Hobbybrouwen > Brouwproces

Schimmel op poging oud bruin

(1/1)

ChrisB:


ChrisB:
Beste Brouwers, zie foto in bovenstaande post.

In een poging een oud bruin te brouwen heb ik bij een bruin bier van 8% een bodempje van 1 flesje Orval en 1 flesje geuze (kan de brouwerij me niet meer herinneren) toegevoegd na de hoofdgisting.

Nu na een paar weken is het bier weer aardig aan het schuimen zoals te zien is op de foto, ik ga er voor nu vanuit dat dat door de toegevoegde gisten en bacteriŽn komt.

Maar nu beginnen zich er ook witte puntjes op te vormen, is dit het begin van een pellicle of is het schimmel? Als het schimmel is, is het bier dan nog veilig te consumeren?

De geur is overigens prima, zeer fruitig en wijn achting, licht zuur.

Groetjes, Chris

Jacques:
Jammer dat de foto niet erg scherp is. Dat maakt het lastig om te zien hoe het precies uitziet.

Bij een lambiek is een schimmelachtige laag niet ongebruikelijk.

Zie het topic Toon uw pellicle! 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie