Hobbybrouwen > Algemene vragen hobbybrouwen

Wyeast Smack Pack - kleiner brouwsel enten

<< < (2/2)

Belg:

--- Citaat van: Jacques op 11-05-2021  22:53 u ---Hoeveel gist je nodig hebt is ook afhankelijk van de zwaarte van het wort. Je moet eigenlijk kijken naar de hoeveelheid suikers die vergist moeten worden (liters x zwaarte). Gistcalculators houden daar rekening mee.

Verder is er een bandbreedte. Een miljard cellen meer of minder maakt niet zo veel uit.
Als je heel veel gist ent gaat de vergisting heel snel. Het is verstandig om als je veel gist ent je bier over te hevelen zodra je merkt dat de vergisting minder snel verloopt. Op die manier raak je veel gistcellen kwijt. Een overvloedige hoeveelheid gistcellen tijdens de nagisting en lagering van je bier kan negatief uitpakken.

--- Einde van citaat ---

Geweldig leuk om je hier weer te treffen Jacques en bedankt voor de input

Het is toevallig het recept van jouw Duits Tarwebier dat ik ga brouwen. :groots:

Gewenst begin SG zou 1.050 moeten zijn en eind SG 1.010 met een vergistingsgraad van 73~77

Het is nu ook de eerste keer dat ik een Weizen brouw dus ik ben benieuwd.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie