Hobbybrouwen > Brouwproces

Zure tripel

<< < (4/4)

Jackkiej:
Wij maken niet schoon met schuursponsjes maar met een fijne doek, en eerste biertje was wel gelukt (vriend waarvan ik de spullen overnam had dus wel alles incl kraantje schoongemaakt). Als het volgende biertje weer mislukt dan koop ik direct een ander vat.

chthon:
Zulke plastic kraantjes altijd direct doorspoelen na gebruik, en laten weken. Bij het bottelen emmer vullen met Oxi en laten doorspoelen, en twee keer in een jaar laten weken in een NaOH oplossing. Ik heb een aantal van die kraantjes die ik al vijf jaar heb, en nog nooit problemen mee gehad.

Jacques:

--- Citaat van: JanDeGraaff op 14-05-2021  19:17 u ---Goeiemorgen, zeg... Een plastic kraantje (waarschijnlijk op een plastic vergistingsvat) vervangen door een vlinderklepkraan per definitie tri-clamp is nogal wat. Niet alleen kwa kosten maar ook om het goed passend te krijgen...  Een vlag op een modderschuit staat beter.

Ik zou zelf eerder een overstap naar een RVS vergistingsvat met bijbehorende RVS kranen adviseren. Die zijn prima schoon te houden en mocht je dan verder willen gaan is een overstap naar tri-clamp en vlinderklepkranen makkelijker te maken en beter verdedigbaar...

--- Einde van citaat ---

Mijn opmerking was meer bedoeld om aan te geven dat je kranen en kranen hebt. Op een plastic vergistingsemmer ga je niet snel een vlinderklepkraan  plaatsen. Zo'n kraan is behoorlijk prijzig. Je hebt gelijk dat dit een vlag op een moderschuit.
Maar op een rvs gistvat is het te overwegen een eenvoudige rvs kogelkraan te vervangen door door een vlinderklepkraan. Er zijn overigens ook vlinderklepkranen met schroefdraad.En er zijn ook plastic vlinderklepkranen, maar rvs heeft de voorkeur.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie