Recepten > Discussie over recepten

Tepache bier - een experiment van wilde gisting

<< < (2/3) > >>

oude geuze:
Fase 2 van het experiment:






Recept:
300 gram extra licht moutextract
200 gram lichtbruine basterdsuiker
vruchtvlees van 1 kleine ananas, gepureerd (c.a. 0,5L)
4 gram Fuggles hop (30 minuten meegekookt)
Kooktijd: 60 minuten. Het sap heb ik dit keer dus gekookt.

Totale volume na koken: 4L

Een paar stukjes ananasschil toegevoegd na koelen, bij wijze van gist.

Weggezet op 18C, want de barleywine die al in de vergistingskast staat moet op die temperatuur.

Het waterslotje is niet zozeer om dingen buiten te houden maar vooral om te kunnen zien of er iets gebeurt in de fles.


Het doel van dit tweede experiment is met name om te kijken of de ananassmaak overeind blijft wanneer het sap gekookt is, en wanneer het gecombineerd is met wort en een beetje hop. Mocht het weer ontzettend zuur uitpakken, ga ik een volgende poging met biergist doen in plaats van wilde vergisting.

MaartenM:
Leuk experiment! Ik blijf hem volgen!

tdp:
Gaaf experiment!!

HarryL:
Oeh! Dit is wel een heel mooi en interessant experiment.
Ook ik ga deze volgen :-)

oude geuze:
Nu al een interessante ontwikkeling: het wort/sap is helemaal uitgezakt en behoorlijk helder geworden. Blijkbaar een effect van het koken van het sap, want rauw is het nooit helder.




Vergisting lijkt nog niet echt op gang, maar dat kan natuurlijk even duren bij wilde gist.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie