Hobbybrouwen > Apparatuur

Reacties op de brouwinstallatie van tdp (Teun)

(1/3) > >>

hans100w:

--- Citaat van: tdp op 04-05-2021  16:31 u ---De brouwerij weer iets aangepast: Vorig jaar nieuwe pannen gekocht, echter had ik deze nog steeds in ene provisorische opstelling staan. Bokjes gemaakt op een meer ARBO vriendelijke hoogte, eventueel nog op wieltjes te zetten. Wellicht timmer ik nog e.e.a. af, maar voor het eerst weer zeer blij!!--- Einde van citaat ---
Heel mooi Teun, ziet er keurig en professioneel uit. Mijn complimenten.  :groots:
Vraagje: Heb je geen last van terugvallende condensdruppels van de afzuigkap tijdens het koken?

tdp:

--- Citaat van: hans100w op 04-05-2021  16:47 u ---Heel mooi Teun, ziet er keurig en professioneel uit. Mijn complimenten.  :groots:
Vraagje: Heb je geen last van terugvallende condensdruppels van de afzuigkap tijdens het koken?

--- Einde van citaat ---

Heb nog niet gebrouwen met deze opstelling zo, maar denk het wel. Voorheen had ik dat ook. Ga er regelmatig met een doekje langs, en heb vaak het deksel deels op de pan tijdens het koken.

En bedankt voor het compliment!

Kiek d'r 'n moal achterhen ;)

oude geuze:
Mooie installatie, tdp. Inductiebranders op zonne-energie, zo te zien!

Een tip voor de afzuigkap: zorg dat er voldoende lucht is om aan te zuigen, bijvoorbeeld een raam of buitendeur op een kier. De afzuigkap even vantevoren aanzetten kan ook helpen. Maar een huishoudelijke afzuigkap heeft natuurlijk een beperkt vermogen en je bent een flink volume aan het koken eronder.

tdp:

--- Citaat van: oude geuze op 06-05-2021  09:06 u ---Mooie installatie, tdp. Inductiebranders op zonne-energie, zo te zien!

Een tip voor de afzuigkap: zorg dat er voldoende lucht is om aan te zuigen, bijvoorbeeld een raam of buitendeur op een kier. De afzuigkap even van tevoren aanzetten kan ook helpen. Maar een huishoudelijke afzuigkap heeft natuurlijk een beperkt vermogen en je bent een flink volume aan het koken eronder.

--- Einde van citaat ---

Bedankt voor de tip, en het compliment! Inderdaad zonnepanelen op het tuinhuisje, en met dat in het achterhoofd de stap naar inductie gemaakt.

Zal zaterdag in ieder geval het raam op een kier zetten, kijken of het helpt!

LAM:
Ziet er netjes uit joh!! Toevallig gisteren nog de aflevering van brouwtv gezien met de vorige installatie, dan ziet dit er toch wel super chique uit! Mooi ook op zonnepanelen. Maakt het brouwen toch een klein beetje milieuvriendelijker :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie